Növelhetem a netem le és feltöltési sebességét?
Állíthatok valamit a gépemen?
Szolgáltatói előfizetéstől függetlenül persze.
Nem, de annyit tudsz csinálni, hogy tudvalévő, hogy az xp lefoglalja a sávszélesség 20%-át, azt kikapcsolva a teljes sávszéled szabad lesz: [link]
Másik megoldás, ha routered van, akkor megkeresed rajta a reset gombot, megnyomod, akkor alaphelyzetbe áll a gép. Utánna újrakonfigurálod a netbeállításokat, és akkor a lakásodban elérhető teljes sávszélességed meglesz, nem csak a szerződésed szerinti lebutított.A szolgáltatók egy része nem központilag szabályoz, hanem a routeren kersesztül(pl. t-home)
Persze erre egy héten belül rájönnek, és lehet egy pár százast fizetni:)
Kattints a Start menüre > Run (Futtatás), majd írd be: gpedit.msc
Miután megnyílt a Group Policy (Csoportházirend) > Computer Configuration
(Számítógép konfiguráció) > Administrative Templates (Felügyeleti Sablonok)
> Network (Hálózat) > QoS Packet Scheduler (QoS csomagütemező).
Kattints a Limit reservabe Bandwidth-re (Foglalható sávszélesség) kétszer,
állítsd Enabled-re (Engedélyezett), a 20-as értéket módosítsd 0-ra, majd Ok.
Kattints a Set timer Resolution-re (Időzítési egység beállítása) kétszer,
állítsd Enabled-re (Engedélyezett), a 10-es értéket módosítsd 0-ra, majd Ok.
PC újra indítás
Elvileg +20% sávszélességet tudsz még összevakarni...
Letöltésvezérlő használata javíthat a sávszélesség kihasználásában,ilyen például a Flashget vagy az Orbit,stb.
(hogy valami hasznos válasz is legyen :)
12:16
Tudvalévő, hogy ez egy nagy baromság.
Két szolgáltatónál is kipróbáltam már, sehol semmi változás.
És tudvalévő még az is, hogy cfos az csak stabilizálja a netet, de ha alapból stabil, akkor semmit sem csinál.
És tudvalévő, hogy a letöltésvezérlő is hülyeség, mert ha valami lassú, akkor az a honlap miatt, ha meg gyors, akkor ismét csak a honlap miatt.
Az,hogy a letöltésvezérlő hülyeség,az hülyeség. :)
Legutóbb online filmeket töltöttem le,választhattam,hogy a böngésző töltse le,vagy a Flashget.Az arány 100kB/s : 500 kB/s volt a Flashget javára.Persze nem fogja az előfizetett sebesség fölé tornázni a sebességet,de jobban kihasználja azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!