A számítógépem monitorja azt Írja ki, hogy Check Signal Cable, nem kapcsol be, mi lehet a baj?
1.) Mert mint látod a kérdést sem sikerült egyértelműen leírni
2.) Mert mint láttad bármit kérdeztünk / kérdeztek nem tudtál rá érdemben válaszolni
3.) Mint kiderült bármit tanácsoltunk nem tudtad végrehajtani.
Ez olyan, hogy nekem van egy jogosítványom, tudok autót vezetni és tudom, hogy a tudásom eddig terjed. Nem megyek oda az autószerelőmhöz, hogy ugyan mondja már el, hogy hogy kell olajat cserélnem, mert tudom, hogy ha elkezdünk róla beszélgetni, akkor odáig fogok tudni neki információval szolgálni, hogy benzines és 4 hengeres és én nem várom el tőle, hogy ez alapján megmondja, hogy milyen olajat és hova kell beönteni.
Elviszem, megcsinálja, megkapja érte a tisztelet díjat és ennyi.
Bocs ha lekezelőnek tűnt a stílusom, de evidensnek tűnt számomra. Hiszen a dolog ezen részéhez nem szükséges szaktudás. Vegyünk alapul egy átlagos monitort és most ne a technikai részletekben vesszünk el, hanem nézzük laikus szemmel. Ez az eszköz jelzi ha nem érzékel jelet, tehát nem érzékeli a géppel való kapcsolatát. Felhívja a figyelmet, hogy ellenőrizd a vezetéket. Ha kikapcsolod a gépet, akkor ugyanúgy megszűnik számára a jel. Ő megint azt érzékeli, hogy nincs jel, aminek hatására jön a hibaüzenet, hogy ellenőrizd a vezetéket.
Egyébként részben igazad van, ugyanis vannak fejlettebb eszközök amik meg tudják különböztetni, hogy a gép van-e kikapcsolva vagy a vezeték csúszott esetleg ki. Így csak olyan esetben dobja fel az üzenetet amikor valóban nincs kapcsolat. (Hogy ez hogyan működik, ahhoz már bele kéne menni kicsit az elektronikába, úgyhogy ezt hosszú lenne itt elmagyarázni.) Visszatérve az alap elgondolásra szerintem továbbra is logikus, hogy ugyanaz a jelenség ha mondjuk elvan törve a vezeték, mintha ki van kapcsolva a gép. Hiszen egyik esetben sem kap jelet és ő erre figyelmeztet. Nem bunkóságból jegyeztem ezt meg, csak az a tapasztalatom, hogy az emberek nem szeretnek gondolkodni és nem gondolják végig a dolgokat többnyire lustaságból. (tisztelet a kivételnek)
Ez egyébként az élet minden területére igaz. Ezt nem rád értem, de nap mint nap találkozom olyan emberekkel akik a logika teljes nélkülözése mellett élik életüket és sajnos egyre többen vannak. (Én meg még azt hittem, hogy a zombi apokalipszis csak kitaláció! :) )
Azzal egyébként semmi baj nincs ha kérdezel, de ha szakmai választ vársz a problémádra akkor a sorrend a következő:
-gondold végig
-olvass utána
-gondold végig még egyszer
-fogalmazd meg pontosan a kérdést
-gondold végig azt is
-és csak eztán tedd fel a kérdésed
egyébként semmi kétségem afelől, hogy a saját munkádban te egy remek szakember lehetsz és azzal sincs baj hogy a többi területhez nem értesz. de ha a kérdés feltevést nem ebben a sorrendben teszed akkor nehéz megértenie egy szakmabelinek a problémádat, mert nem pontos a hibaleírás. ezért tanácsoljuk ilyenkor hogy személyesen fordulj egy illetékeshez, mert az a saját szemével is látja a hibát így nagyobb eséllyel tudja elhárítani
persze nem mindenki teheti ezt meg hogy tízezreket fizet ki (sajnos sokszor egy kutyaütőnek) tehát nem arról akarlak lebeszélni hogy ne tegyél fel kérdést, csak olvass utána hogy pontosan tudd megfogalmazni a problémádat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!