A számítógépem monitorja azt Írja ki, hogy Check Signal Cable, nem kapcsol be, mi lehet a baj?
OFF: Eddig csak idéztek, most már elemeznek is. Lassan tényleg nem kell a saját "golyóimat nyalogatni" :D
#9, nem, azt azért feltettem, hogy a szöveget ismeri, sőt azért nem írtam, hogy ellenőrizze a kábelt, mert feltételeztem, hogy ezt is megtette, elvégre a doboz erre szólította fel.
#10, amennyiben a kábel mozdult ki, valóban kevés a hibák lehetősége. De lásd feljebb a feltételezéseimet: a kábel jó helyen van, a számítógépben van valami. Lehet, hogy túl szerteágazó a fantáziám, de én 10 lehetőségnél többet is fel tudnék sorolni, ami tönkremehet egy számítógépben úgy, hogy ennek hatására a VGA nem ad jelet.
Ezek konkretizálása úgy kezdődik, hogy "vedd le a gép oldalát". Aki ennyit tudott összeírni egy hibáról, az ne szerelje le a gép oldalát, az hívjon valakit!
De hajrá, érdeklődve figyelem a kérdez-felelek párbajotokat! Még akár az is lehet, hogy 2. kérdésre megjavul a dolog és lehet örülni, hogy most nem lett igazam.
Szerintem ebből az egy mondatos kérdésből nem csak a jelátvivő monitorkábelt kell ellenőrizni.
lebontom a kérdést több részre, hogy lássátok:
A számítógépem monitorja azt Írja ki, hogy Check Signal Cable.
Nem kapcsol be.
Mi lehet a baj?
Ha így bontom le akkor az is feltételezhető hogy nem csak a monitor nem kapcsol be hanem maga a számítógép nem kapcsol be. Írhatja a monitor a "Check Signal Cable" hibaüzenetet ha nem kapcsol be a "gépdoboz"?
-Írhatja bizony
Szóval ahelyett, hogy egy válaszolót vonnánk felelősségre, kérjük meg a kérdezőt, hogy egy mondatnál azért kicsit többet írjon a jelenségről.....
2 hónapja romlott el a gép hogy nem lehetett bekapcsolni, Állítólag a monitorral volt valami bibi. 8ezrűnkbe került.
tegnap se kép se hang a monitornak,csak a kikapcsoló gombja világított, szerelőt hívtam,szerinte a gép jó, a monitorral van megint valami, elvitte.
azt mondta most jó de ha legközelebb tönkremegy, újat. Kell venni. Jelenleg ott tartunk,ami a kérdésemben is áll, bocsika, de nem értek túlzottan a számítástechnikához...köszönöm a segítséget,természetesen elvisszük egy másik szerelőhöz.
"tegnap se kép se hang"
van egy ilyen általános mondás amikor valami elromlik. De kérlek szépen a számítástechnikában ne használd mert zavaró.
Elmondom miért a te esetedben: Ha a monitorodnak van baja akkor nincs kép. Eddig stimmt. De van hang a hangszórón ha a gép jó!
Ha a gépnek is baja van és a monitornak is akkor jön a: se kép se hang
Ha a te esetedet vesszük van valamilyen kép a monitoron (ugye a check signal cable jelzés) magát a videokártyáról érkező jelet nem kapja meg vagy nem képes feldolgozni. Ez utalhat gép problémára is és monitor problémára is.
Tehát ha kérdést teszel fel mindig koncentrálj a tényekre, mindig az adott hibajelenség leírást írd le minél pontosabban , nem kellenek bele sem szólásmondások, sem plusz elgondolások.
Helyesen döntöttetek hogy szerelőhöz viszitek a gépet, neki vannak cserealkatrészei, ki tudja deríteni melyik alkatrész a hibás. Lehet, hogy vennetek kell egy új monitort, lehet hogy egy új videokártyát, ha javítás/csere után ismét előjön ugyanez a hiba akkor egy új tápegységet is....
#15 Egy picit túlbonyolítjátok.. :)
Röviden tömören: a monitor "beszart".
Mivel részletes leírás nincs a szerelő által elvégzett javításról így a hiba oka ennyiből nem állapítható meg, viszont többszöri javítás után is ha ugyanaz a hiba jelentkezik, akkor lehet (anyagilag is) célravezetőbb lépés lenne egy új monitor beszerzése. (Persze ezzel a jelenlegi szerelő szaktudását nem kérdőjeleztem meg. Feltételezem ért hozzá.)
Egyáltalán milyen monitorról van szó? (Ha lehet, kicsit pontosabb választ kérek, mint az lcd/crt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!