Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A számítógépem monitorja azt...

A számítógépem monitorja azt Írja ki, hogy Check Signal Cable, nem kapcsol be, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
2014. szept. 23. 13:27
1 2 3 4
 11/33 Tengor ***** válasza:

OFF: Eddig csak idéztek, most már elemeznek is. Lassan tényleg nem kell a saját "golyóimat nyalogatni" :D

#9, nem, azt azért feltettem, hogy a szöveget ismeri, sőt azért nem írtam, hogy ellenőrizze a kábelt, mert feltételeztem, hogy ezt is megtette, elvégre a doboz erre szólította fel.

#10, amennyiben a kábel mozdult ki, valóban kevés a hibák lehetősége. De lásd feljebb a feltételezéseimet: a kábel jó helyen van, a számítógépben van valami. Lehet, hogy túl szerteágazó a fantáziám, de én 10 lehetőségnél többet is fel tudnék sorolni, ami tönkremehet egy számítógépben úgy, hogy ennek hatására a VGA nem ad jelet.

Ezek konkretizálása úgy kezdődik, hogy "vedd le a gép oldalát". Aki ennyit tudott összeírni egy hibáról, az ne szerelje le a gép oldalát, az hívjon valakit!

De hajrá, érdeklődve figyelem a kérdez-felelek párbajotokat! Még akár az is lehet, hogy 2. kérdésre megjavul a dolog és lehet örülni, hogy most nem lett igazam.

2014. szept. 23. 14:19
 12/33 anonim ***** válasza:

Szerintem ebből az egy mondatos kérdésből nem csak a jelátvivő monitorkábelt kell ellenőrizni.

lebontom a kérdést több részre, hogy lássátok:

A számítógépem monitorja azt Írja ki, hogy Check Signal Cable.

Nem kapcsol be.

Mi lehet a baj?

Ha így bontom le akkor az is feltételezhető hogy nem csak a monitor nem kapcsol be hanem maga a számítógép nem kapcsol be. Írhatja a monitor a "Check Signal Cable" hibaüzenetet ha nem kapcsol be a "gépdoboz"?

-Írhatja bizony

Szóval ahelyett, hogy egy válaszolót vonnánk felelősségre, kérjük meg a kérdezőt, hogy egy mondatnál azért kicsit többet írjon a jelenségről.....

2014. szept. 23. 14:32
 13/33 A kérdező kommentje:

2 hónapja romlott el a gép hogy nem lehetett bekapcsolni, Állítólag a monitorral volt valami bibi. 8ezrűnkbe került.

tegnap se kép se hang a monitornak,csak a kikapcsoló gombja világított, szerelőt hívtam,szerinte a gép jó, a monitorral van megint valami, elvitte.

azt mondta most jó de ha legközelebb tönkremegy, újat. Kell venni. Jelenleg ott tartunk,ami a kérdésemben is áll, bocsika, de nem értek túlzottan a számítástechnikához...köszönöm a segítséget,természetesen elvisszük egy másik szerelőhöz.

2014. szept. 23. 14:49
 14/33 Tengor ***** válasza:
Így mindjárt más a menyasszony fekvése. Valószínűleg a monitor javítása eddig bírta. A helyedben azelőtt, hogy befizetnék még egy javításra, inkább néznék egy új monitort.
2014. szept. 23. 15:26
 15/33 anonim ***** válasza:

"tegnap se kép se hang"

van egy ilyen általános mondás amikor valami elromlik. De kérlek szépen a számítástechnikában ne használd mert zavaró.

Elmondom miért a te esetedben: Ha a monitorodnak van baja akkor nincs kép. Eddig stimmt. De van hang a hangszórón ha a gép jó!

Ha a gépnek is baja van és a monitornak is akkor jön a: se kép se hang

Ha a te esetedet vesszük van valamilyen kép a monitoron (ugye a check signal cable jelzés) magát a videokártyáról érkező jelet nem kapja meg vagy nem képes feldolgozni. Ez utalhat gép problémára is és monitor problémára is.

Tehát ha kérdést teszel fel mindig koncentrálj a tényekre, mindig az adott hibajelenség leírást írd le minél pontosabban , nem kellenek bele sem szólásmondások, sem plusz elgondolások.

Helyesen döntöttetek hogy szerelőhöz viszitek a gépet, neki vannak cserealkatrészei, ki tudja deríteni melyik alkatrész a hibás. Lehet, hogy vennetek kell egy új monitort, lehet hogy egy új videokártyát, ha javítás/csere után ismét előjön ugyanez a hiba akkor egy új tápegységet is....

2014. szept. 23. 15:52
 16/33 anonim ***** válasza:

#15 Egy picit túlbonyolítjátok.. :)

Röviden tömören: a monitor "beszart".

Mivel részletes leírás nincs a szerelő által elvégzett javításról így a hiba oka ennyiből nem állapítható meg, viszont többszöri javítás után is ha ugyanaz a hiba jelentkezik, akkor lehet (anyagilag is) célravezetőbb lépés lenne egy új monitor beszerzése. (Persze ezzel a jelenlegi szerelő szaktudását nem kérdőjeleztem meg. Feltételezem ért hozzá.)

Egyáltalán milyen monitorról van szó? (Ha lehet, kicsit pontosabb választ kérek, mint az lcd/crt.)

2014. szept. 23. 16:02
 17/33 A kérdező kommentje:
Lg flatron w1934s
2014. szept. 23. 21:58
 18/33 anonim ***** válasza:

Akkor ajánlani tudom hasonló paraméterekkel:

[link]

vagy jobb képminőséggel és felbontással:

[link]

Az újabb javítás költsége szerintem fél monitor ára lesz és ha hozzá vesszük az előzőt akkor gyakorlatilag új monitort vettél.

2014. szept. 24. 07:41
 19/33 anonim ***** válasza:
GOOGLE - > TIPE - > Check Signal Cable
2014. szept. 25. 14:16
 20/33 anonim ***** válasza:
67%
#19 Ha ez az össz segítség amit nyújtani tudsz, akkor legalább helyesen írd le a type szót!
2014. szept. 25. 15:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!