Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A Broadband Power Line Interne...

Nlorant82 kérdése:

A Broadband Power Line Internetszolgáltatás hogy valósítható meg?

Figyelt kérdés
Szeretném megtudni hol szerezhetők be ilyen eszközök? Továbbá működhetne e a technológia 107 km en? Továbbá csak olyan eszközök léteznek amik a 400V os erősáramú hálózatba tudják táplálni az internetet olyan nincs ami a 10 KW ba tenné ugyan ezt? És menyi a max sávszélesség ilyen eszközöknél 200Mb/s 500Mb/s 1 Gb/s vagy menyi? Engem a BPL technológia érdekel nem a lakásban (házon belüli) (230v hálózatban működű PLC technológia) Magyarországon jelenleg egy Internetszolgáltató szolgáltat ilyen technológiával internetet az elektromos hálózaton keresztül de ez nem egy ismert szolgáltató és jóval kisebb területet fed le mint amit én szeretnék a saját tulajdonú internetszolgáltatómmal lefedni! Segítségeteket előre is köszönöm!

2014. szept. 23. 11:20
 1/3 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy tévedek, de úgy tudom, hogy ezeket a PowerLine típusú cuccokat megfogja a trafó, meg még rengeteg egyéb elektromos hálózati eszköz.

G.

2014. szept. 25. 20:23
 2/3 A kérdező kommentje:
A PLC érzékenyebb tehát az sok minden megfogja ez az amiről írt ön (ez való a lakásba (kis adapter formában kapható)viszont a BPL nem ilyen érzékeny technológia és az közvetlenül a 400V trafónál táplálja be a jelet vagy a 400V távvezetéknél tehát nem ugyan az a kettő ez eleve internetszolgáltatásra van kitalálva! Én amit láttam az max 200Mbit/s tudott ami meg szerintem kevés mert a házakba használtaknál ami PLC technológiával működik láttam már 1 Gbit/s is! BPL be amit tudok az 200Mbit/s tud ami kevésnek tűnik nekem mert szeretnék villámgyors internetet szolgáltatni! WI-FI nÉn szolgáltattam először 300Mbit/s internetet még a haverom se hite hogy lehet ilyen gyors az internet mert a UPC is lassabb volt max 120 Mbit/s tudott azt sem garantált sávszélességben hanem maxban én pont ekkor szolgáltamat 300Mbit/s en 3 településen WI-FI-n ! Jóval kisebb és kevésbé ismert szolgáltató az enyém! A csúcstechnikát használom mindig a reklámhoz nem értek mert akkor sokkal jobban menne a cégem mert szerintem sokan most hallanak róla először hogy nem a UPC a leggyorsabb internetszolgáltató! De a UPC,Digi,T-Home a legismertebb szolgáltatók és az ö hálózatuk országos lefedettségű még az enyém 3 települést fed csak le! Az igaz viszont hogy kevés ember mondhatja el hogy saját szolgáltatója van! Nagy vágyam hogy lefedjem a más szolgáltatók által lefedetlen vagy gyengén lefedett területeket ezért keresek alternatív megoldásokat ilyen a BPL is de nyitott vagyok bármilyen új technológiára! Villámgyors internetet szeretnék a magyaroknak gyorsabbat mint amit ma a nagy szolgáltatók nyújtanak és mindezt kedvező áron! Remélem kapok segítséget hogy sikerüljön ezt leérnem ehhez a BPL technológiás eszközök beszerzése kellene de nem tudom hol lehet ilyeneket beszerezni,sajnos! Egy ilyen fejállomást láttam de az 200Mbit/s tud ami nulla! Az is szoba jöhet hogy valami házba való 1Gbit/s PLC eszköz átalakításával vagy áttervezésével valósítsam meg a szolgálatatást de ehhez meg szintén kellene olyan ember aki képes áttervezni ugy hogy a sebesség megmaradjon de képes legyen az internetszolgáltatásra egy szolgáltató rendszerében,stabilan és le tudjam fedni vele ezt a nagy távolságot! Várom az ötleteket javaslatokat!
2014. szept. 30. 17:39
 3/3 anonim ***** válasza:

Ennyire mélyen nem értek a témához, amennyiben üzleti célú a felhasználás, javaslom egy szakértő megkeresését, hamar visszahozza a belefektetett pénzt.

G.

2014. szept. 30. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!