Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi lehet a baja az új utp...

Mi lehet a baja az új utp kábelemnek? Nincs kapcsolat a router és pc között

Figyelt kérdés

Vettem egy új 40m-es utp-t. Cat5e, sima egyenes bekötésű. Két router közé terveztem rakni, de még a pc-vel sem működik. Nincs megszakadva, ezt egy kis áramkörrel teszteltem. Mi lehet a gond?

Ha a routerre kötöm, akkor a kis wan ledecske néha felvillan (tplink), ha pc-re, akkor az aljzaton lévő két kis led néha felvillan (normál esetben folyamatosan ég), ezzel egy időben egy pillanatra érzékeli a windows, de nem működik.

Lehet, hogy túl hosszú? (de elvileg 100m-ig simán jó...) A színsorrend is jó... AKKOR MIÉRT NEM MŰKÖDIK??? minden ötlet jöhet, én már nem tudom elképzelni mi lehet... Segítsetek légyszi, fontos lenne!

2014. szept. 19. 17:17
 1/4 anonim válasza:

Ha ennyire fontos bemesz es pc uzletbe....

de szerintem kiegett akkor a bisztositek :)

2014. szept. 19. 17:58
 2/4 A kérdező kommentje:

(péntek délután hová vigyem? Meg kéne oldanom ma-holnap...)

biztosíték? milyen biztosíték?

2014. szept. 19. 18:10
 3/4 anonim ***** válasza:
Rossz a kábel. Találomra le kell vágni az egyik végét, majd újrakötni, ha nem lett jó, akkor a másikat is. Valamelyik oldalon lesz a hiba.
2014. szept. 19. 19:15
 4/4 A kérdező kommentje:

A fejjel volt a baj. kicseréltem és már működik. Csak az a fura, hogy kis áramkörrel leteszteltem és nincs megszakadva, sérülve sem volt a műanyag, és gondolom az üzletben is letesztelik... Na mindegy, a lényeg hogy most jó.

Köszi a a segítséget!

2014. szept. 20. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!