Hogyan lehet elérni FTP szervert más ipről is?
Figyelt kérdés
Napokban telepítettem az Ubuntu Server 14.04.1v-jú op.-rendszert a 'kiszuperált gépembe'. Sikerült elkészítenem az FTP szervert, csak sajnos hálózaton belül érhető el. Próbáltam már port forwardingolni (19/20/21/22-es portokkal) de nem sikerült. (Telepítéskor bejelöltem az összes szart amit kiadott.) Próbáltam már GADMIN-nal de ott a beállításokat nem tudtam kezelni. [Nem vagyok hülye hozzá míg hálózaton belül vagyok, de utánna nem tudom hogy kell megnyitni]. Légyszives ne úgy linkeljetek ha linkeltek hogy "oda baszok egyet na, és oda írom mekkora gyökér vagy hogy nem gugléztál" akkor ink ne is válaszoljatok. Tiszteletem a kivételeknek. :D2014. szept. 14. 20:46
1/2 Tengor válasza:
Mivel csináltál FTP szervert? Port forwardingot megfelelően csináltad? WAN IP-vel próbáltál csatlakozni, hálózaton kívüli géppel?
Találkoztam olyannal, hogy a hálózatban lévő gépek csak a szerver belső IP-jével érték el gépet, míg a kívülről jövő kérések működtek a WAN porton. Nálad ilyen nem lehet?
2/2 A kérdező kommentje:
Úgy csináltam hogy a routerbe ugye beállítottam a (19/20/21/22) portok(at) (bejövő) át irányítsa a gép adott (fix ipjére amit a router oszt ki). Még azt is megpróbáltam hogy a modem a felsorolt protokat irányítsa át a routerre de semmi.
2014. szept. 18. 14:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!