Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » 10 mbites tcom os internetre...

Yoshimitcu kérdése:

10 mbites tcom os internetre megéri váltani?

Figyelt kérdés
Most nekem 5 mbites mikrohullámú netem van, havi 3600 ért, de kezd belőle elegem lenni, esős vagy rosszabb időben egy nagy nulla, akadozik, nincs net. Tcom os 10 mbites re gondoltam hogy lecserélem, az 4300 ft havonta telefonvonal mellé. Dupla annyi sebesség és csak 700ft al drágább. Igaz a telefonvonal havidíja 1300ft akkor már alapból 5600ft körül lesz, de ha magába rendelem a netet akkor 5400 a net, és akkor nincs mellé semmi más. Tvt azt nem akarok beköttetni nem nagyon nézek tvt. Nagyobb sebesség itt nincs, vidéki kisvárosban lakom, se upc. Nem tudom van e még itt elérhető kedvezőbb szolgáltató. Jobb lenne a tcom os vagy inkább maradjak ennél a mikrohullámunál?
2014. szept. 14. 09:22
 1/7 anonim ***** válasza:
Telefon vonal nélkül is lecseréltetheted! Nekem 30 Mb DSL van...
2014. szept. 14. 09:26
 2/7 anonim ***** válasza:

Először is megmondhatnád, hogy hol is laksz.

Másodszor pedig a helyedben váltanék, hiszen gyorsabb netet kapnál viszonylag kedvező áron.

2014. szept. 14. 09:27
 3/7 anonim ***** válasza:

nézz utána hátha van megbízhatóbb (digi?)

[link]

nekemn az nem tetszik a T-nél, hogy 10Mbps-t ígér de csak 1Mbps-t garantál

2014. szept. 14. 09:27
 4/7 A kérdező kommentje:
Újfehértón lakom.
2014. szept. 14. 09:32
 5/7 anonim ***** válasza:

A T.hom legnagyobb hibája a telefonvonal minősége amit még az átkosban húztak.Ha találnak egy normális érpárt(HA)akkor talán lesz egy valamilyen neted.

Ne feledkezz meg a garantált netsebességről:1 Mbit/s-0,2 Mbit/s.

A gyakorlatban ez annyit jelent hogy van akinél 7-8 is jön és egy házzal odébb csak 1 és még reklamálni sem tudsz mert benne vagy a garantált sebességben ami ugye nevetséges.

2014. szept. 14. 09:33
 6/7 P.O.C. ***** válasza:
100%

Igen, megéri. Én is egy vidéki kisközségben élek. Nekem is mikrós netet volt ez előtt.

Én még 2 Mbps -os telekomos ADSL -el kezdtem, de már az is sokkal jobb és stabilabb volt. Mikrós nettel volt úgy hogy 1 napig nem lehet használni, ha mégis csak ilyen 56 k modemes sebességgel, betelefonáltam és még nekik áll feljebb. Akkor mondtam hogy ebből elég. Az ADSL meg teljesen stabil, már vagy 8 éve ez van. Ha volt is vele bajom, betelefonáltam és 3 napon belül megcsinálták.

2014. szept. 14. 09:33
 7/7 anonim ***** válasza:

A DSLAM távolságától függ az elérhető sebesség. Minél messzebb vagy a DSLAM-tól, annál nagyobb lesz az attenuation ( csillapítás ) és annál kisebb a várható sebesség.

Ha 2 Km-en belül van a DSLAM akkor az ADSL2+ szabvány elérhető, amin a 10 Mbitnek már meg kéne lenni, de ha nagyon régi, rossz állapotban van a telefonvonal, és nincs egyetlen normális érpár sem, akkor nem fog tökéletesen menni a dolog.

Ha 2 Km-nél messzebb van a DSLAM, akkor tulajdonképpen kizárt hogy tökéletesen meglegyen a 10 Mbit. 6 Km után már az 1 Mbit is kérdéses.

Még említést érdemel a VDSL is. Ha VDSL képes DSLAM van elhelyezve 1 Km-en belül, akkor probléma nélkül meglesz a 10 Mbit, de akár még a 20, 30 Mbit is. Nyilván ez is távolságfüggő.

Érdeklődj a Telekom telefonos ügyfélszolgálatán a nálad elérhető legnagyobb sebességről.

2014. szept. 14. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!