10 mbites tcom os internetre megéri váltani?
Először is megmondhatnád, hogy hol is laksz.
Másodszor pedig a helyedben váltanék, hiszen gyorsabb netet kapnál viszonylag kedvező áron.
nézz utána hátha van megbízhatóbb (digi?)
nekemn az nem tetszik a T-nél, hogy 10Mbps-t ígér de csak 1Mbps-t garantál
A T.hom legnagyobb hibája a telefonvonal minősége amit még az átkosban húztak.Ha találnak egy normális érpárt(HA)akkor talán lesz egy valamilyen neted.
Ne feledkezz meg a garantált netsebességről:1 Mbit/s-0,2 Mbit/s.
A gyakorlatban ez annyit jelent hogy van akinél 7-8 is jön és egy házzal odébb csak 1 és még reklamálni sem tudsz mert benne vagy a garantált sebességben ami ugye nevetséges.
Igen, megéri. Én is egy vidéki kisközségben élek. Nekem is mikrós netet volt ez előtt.
Én még 2 Mbps -os telekomos ADSL -el kezdtem, de már az is sokkal jobb és stabilabb volt. Mikrós nettel volt úgy hogy 1 napig nem lehet használni, ha mégis csak ilyen 56 k modemes sebességgel, betelefonáltam és még nekik áll feljebb. Akkor mondtam hogy ebből elég. Az ADSL meg teljesen stabil, már vagy 8 éve ez van. Ha volt is vele bajom, betelefonáltam és 3 napon belül megcsinálták.
A DSLAM távolságától függ az elérhető sebesség. Minél messzebb vagy a DSLAM-tól, annál nagyobb lesz az attenuation ( csillapítás ) és annál kisebb a várható sebesség.
Ha 2 Km-en belül van a DSLAM akkor az ADSL2+ szabvány elérhető, amin a 10 Mbitnek már meg kéne lenni, de ha nagyon régi, rossz állapotban van a telefonvonal, és nincs egyetlen normális érpár sem, akkor nem fog tökéletesen menni a dolog.
Ha 2 Km-nél messzebb van a DSLAM, akkor tulajdonképpen kizárt hogy tökéletesen meglegyen a 10 Mbit. 6 Km után már az 1 Mbit is kérdéses.
Még említést érdemel a VDSL is. Ha VDSL képes DSLAM van elhelyezve 1 Km-en belül, akkor probléma nélkül meglesz a 10 Mbit, de akár még a 20, 30 Mbit is. Nyilván ez is távolságfüggő.
Érdeklődj a Telekom telefonos ügyfélszolgálatán a nálad elérhető legnagyobb sebességről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!