Kábelcsatlakozás után nincs internet, mi okozhatja?
Itthon van két gépünk, routerre csatlakozik mind a kettő, eddig gond nélkül volt internet. Most hogy felköltöztem koliba, ott be lett állítva egy szélessávú kapcsolat (PPPoE), amivel tudom használni a kolis netet. De most, hogy hazahoztam a gépet, hiába dugom be a kábelt, nem ismeri fel a gépet a hálózat, nem csatlakozik az internetre (azt írja ki, hogy a hálózati kábel nincs bedugva, de ha 1 hete jó volt még a kábel, csak nem pusztult meg magától). Próbáltam egy ugyanilyen szélessávú kapcsolatot létrehozni a szolgáltatótól kapott névvel és jelszóval, de úgysem működött.
Ez a másik beállítás kavarná meg a rendszert, azért nem ismeri fel? Mit lehet tenni? Nem lehet úgy beállítani, hogy itthonra is, meg ottanra is legyen 1-1 beállítás, hogy ne kelljen mindig variálni vele? (A másik gépen tökéletesen fut a net, ahogy kell).
- a router be van kapcsolva?
- Vannak ledek, amik mutatják, hogy sikerült-e rendesen bedugni a kábelt mind két oldalon úgy, hogy a port aktív legyen. Mind a szgépen, mind a routeren. Ezek világítanak?
- Router mögött egy egyszerű dinamikus IP cím feloldást (DHCP) kell (legtöbb esetben) beállítani a szgépre. Maga a router gondoskodik arról, hogy a PPPoE kialakuljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!