Ha rámegyek egy másik wifi-re pl. egy szállodában, és https nélkül nézem meg az e-mailjeimet (gmail és freemail), utána el tudják olvasni az e-mailjeimet?
Ha nem titkosított a kapcsolatot akkor megtudhatják a jelszavad, de ha kis szállodába vagy, kicsi az esélye annak hogy pont a te forgalmadat figyeli valaki, nagyobb szállodákban meg jobban ügyelnek a biztonságra ( már ahol ), de azért bármi előfordulhat mind két esetben.
Ezért kell normális levelezőt használni ( például Google Mail, vagy Outlook ).
Köszi, a jelszavam már megváltoztattam.
Ezek szerint meg tudták nézni az e-mailjeimet?
És étterem, kávézó, vagy bolt esetén is így van?
Ha be kell jelentkezned, akkor küldi a jelszavad, ellenkező esetben csak valamilyen hash megy a cookie alapján.
Sima HTTP protokolnál sem valószínű, hogy valaki a te forgalmad figyeli, és pont a freemail címed akarja...
A gmailnél meg alap a httpsre váltás :)
Túlaggódod, feleslegesen.
Freemailnél a felhasználónevem és jelszavam meg volt jegyezve a mobilomon, csak rákattintottam a Belépésre.
Szerintem se az e-mailjeimre kíváncsiak, de nem árt tudni, hogy működnek ezek a dolgok :)
HTTPS nélkül titkosítatlanul áramlik a forgalom az interneten. Ha valakinek sikerül rögzítenie az adatfolyamot (vagy egy közbülső csomóponton, vagy egy nyílt, azaz titkosítás nélküli Wifin), akkor hozzá fog férni a bejelentkezéskor elküldött azonosítókhoz, azaz be tud lépni a nevedben. Ha időközben megváltoztatod a jelszavad, akkor természetesen ez már nem áll fent.
Azt én is szeretném kihangsúlyozni, hogy ezek nem túl valószínű esetek (mármint hogy valaki ott ücsörögjön a kávézóban gyanútlan netezők jelszavaira vadászva), de természetesen nem lehet kizárni. Ha a biztonság fontos neked, mindenképp használj HTTPS-t.
Ez már kőkemény paranoia.
Nem vagy te olyan fontos ember, hogy egy egész hekkercsapat csak a te levelezésedre legyen rászállva. ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!