Igaz, hogy mikrohullámú internettel, jó a ping? ( válaszidő )
Mitől függ a ping?
- a közted és a szerver közti átjárók száma és azok átfutási sebessége
- az átviteli közegek sebessége (nem megabit/s-ban, hanem m/s-ban mérve)
- a szerver éppen aktuális válaszideje (ha nagyon leterhelt, mert egyszerre sok másik kérés érkezik, akkor eleve lassabban fog válaszolni, megnő a ping)
- az átviteli vonalak leterheltsége (ha te az elméleti maximum 7mbit/s átviteli sebességgel töltesz le/fel, akkor magasabb lesz a ping, mint ha nem töltenél le/fel)
Vezetékes nettel alacsonyabb pinget lehet elérni, mint bármilyen vezeték-nélküli átvitellel. Ez nem a terjedési sebesség (a m/s-ban mért) miatt van. A rádióhullámokat egyszerűen lassabban lehet dekódolni digitális jelekké.
szóval próbáld ki a net sebességmérést ping-gel együtt egy hozzád nagyon közel eső szerverrel itt Magyarországon, majd ugyanezt egy Amerikában levő szerverrel ismételd meg.
#2 -es válaszíró gyönyörű szépen levezette, hogy miért nagyobb a pint mikrós netnél. Ha nem elég szerintem vegyél órákat egy mérnök-informatikus professzortól, és talán rájössz.
Egyébként nekem is volt mikrós netem, átlagba 60-80 volt a ping. Mikor a mi falunkba is kiépítették az ADSL -t egyből beköttettem a jobb ár/érték miatt. Most olyan 30-40 között mozog a pingem. Korszerűbb vezetékes netnél még kisebb (pl Digi LAN net vagy optika), akár 10 ms alatt is lehet.
Köszönöm P.O.C.
Szóval kedves kérdező a tesztről:
Az igazság az, hogy nálam DIGInet-nél 50/30 Megabites netnél 4 ms a ping ha Dunaújvárost pingelem. A sávszélesség megvan ilyenkor :)
De ha Kansas-t vagy Oklahoma-t választom , a sávszélesség csak feleződik, míg a pingem 200-214 körül jár :)
Furs, nekem 120Mbit-es nettel 100 körül volt a pingem, ezért nem tudtam multizni, mert a BF2-ben is megállt a kép, és kiírta, hogy a PunkBuster kirúgott a túl magas ping miatt.
Én a UPC-től egy wifi router-t kaptam, és arról kötöttem rá a gépemre UTP kábellel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!