Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mit tehetek a védelmem érdekében?

Mit tehetek a védelmem érdekében?

Figyelt kérdés
Nemrég egy baráti összejövetelen bemutattak nekem egy embert, aki csinált csomó képet a buliról és aki érdekelt volt a képekben megadhatta a mail címét neki, köztük én is így tettem. Utólag derült ki h ez a vki a rendőrség keretein belül dolgozott/dolgozik(?), jelenleg úgy tudom magánnyomozóként.. Aztán kiderült h másnapra gyakorlatilag mindent tudott rólam, h milyen cég v bármi van a nevemen és privát dolgot is. Attól félek h az ismerettségeit felhasználva fel fogja törni a facebookomot, e-mail címemet.. Tisztában vagyok vele h nem legális amit csinál. Első körben megpróbálok majd vele beszélni erről, de ha nem lesz más, próbálnám jogi útra terelni a dolgot. Milyen lehetőségeim lehetnének bármilyen módon h leállítsam? :S

2014. júl. 28. 12:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Használj erős jelszavakat, mindenhol más jelszót.
2014. júl. 28. 12:08
 2/11 anonim ***** válasza:
31%
Jógi út erősen ajánlott
2014. júl. 28. 12:09
 3/11 anonim ***** válasza:
Jógi? Szerintem a jóga nem segít. :D Inkább jogi út... :D
2014. júl. 28. 12:47
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Akinek bármiféle köze van a rendőrséghez, nem fog a jelszavaiddal vacakolni.

Azt pedig nem is értem hogyan derítené ki az ismerettségeidből a jelszavaidat. Ne a nagybátyád legyen a jelsző, és ne mondd el senkinek...

2014. júl. 28. 12:51
 5/11 A kérdező kommentje:
Nem is az ismerettségemből deríti ki, hanem a megadott e-mail címemből és a nevemből. Rámkeres facebookon, egyszerű. Rendőrségi ember milyen eszközökkel él?
2014. júl. 28. 13:23
 6/11 anonim ***** válasza:
Ne adj meg magadról fészbukon minden adatot.
2014. júl. 28. 13:24
 7/11 A kérdező kommentje:
Egy rendőrségi embernek elég egy név és bent van a fiókodban, nem?
2014. júl. 28. 13:41
 8/11 anonim ***** válasza:

El vagy te tévedve, nem is kicsit...

1: A magánnyomozó nem fog utánad kutakodni, hacsak nem adsz rá indokot. Adtál rá?

2: A FaceBook-ot, GMail-t és hasonlóan nagy szolgáltatásokat NEM lehet feltörni. A jelszavad csak akkor tudja kitalálni, ha olyan együgyű vagy, hogy kitalálható jelszót adsz meg.

3: A rendőrségi ember is ugyan olyan ember, mint te, hivatalos engedélyek nélkül pont annyi esélye van kitalálni a jelszavad, mint egy "civil" tagnak.

A jogi út jó megoldás, keresd fel a legközelebbi rendőrkapitányságot vagy internetes jogsegély szolgáltatást, ott majd felvilágosítanak!

G.

2014. júl. 28. 14:05
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nem adtam rá okot, egész egyszerűen ő tűnt fura embernek, h beszéltem vele pár szót, majd másnapra elég sok mindent tudott már rólam, sok évvel ezelőttieket is.. Hozzáteszem az előző esti buliról az egyik csajnak való beszólogatás miatt vágták ki. Gondolom ez sok mindent elárul.
2014. júl. 28. 14:55
 10/11 anonim ***** válasza:

Ha normális jelszavakat használsz, akkor feleslegesen aggódsz. A leírásod alapján inkább tűnik egy lecsúszott baromnak, mint magánnyomozónak.

G.

2014. júl. 28. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!