Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért van az, hogy a netem...

Miért van az, hogy a netem egy idő után lekorlátozódik 2,5 MBit sebességre?

Figyelt kérdés

Van egy 30 Megás UPC internetem. Tegnap kezdte azt ,,játszani", hogy lelassul. Már a router beállításait is átnéztem.

Utorrentet is használok. Ha pl lecsatlakozok a netről és vissza (Wi-Fi ki-be), akkor megint megugrik 30-ra a letöltés és a böngésző is gyors lesz. De egy jó 5 perc után belassul az egész. Valami nem engedi 2,5 MBit-nél gyorsabban. NetWorx-szel mérem a sebességet.

2014. júl. 13. 11:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Tudnál küldeni képet a sebességmérésekről?

Van egy 30 MEGABIT/secundumos UPC neted.

Ennek a letöltési sebessége maximum 3,75 MEGABÁJT/secundum

De van egy olyan kisbetűs rész is a UPC oldalán a 30 Megabites netnél, hogy: Garantált sebesség. A garantált sebesség 10 Megabit. Ez 1,25 Megabájt/másodperc.

Ha ez alá megy az érték tartósan akkor szerintem reklamálj.

A 2.5 Megabit/s nem éri el a garantált értéket (0.31 Megabájt/s)

[link]

Próbálj ki egy másik sebességmérőt is:

[link]

[link]

2014. júl. 13. 12:07
 2/11 anonim ***** válasza:

Valamint próbáld ki router nélkül is a sebességmérést, pár napig nézd meg milyen a neted router nélkül.

Így legalább pontosabban behatárolod melyik eszköz lehet a hibás.

2014. júl. 13. 12:11
 3/11 anonim ***** válasza:

"Utorrentet is használok."

Az okozhat érdekes tüneteket. Ha nincs jól beállítva, több száz kapcsolatot nyit, ami teletölti a router memóriájának úgynevezett NAT-tábláját, és nem enged mellette más hálózatot használó alkalmazást érvényesülni.

A Utorrent program beállításainál az egyszerre nyitható kapcsolatok számát le kell redukálnod 100 alá, a le- és feltöltési sebességeket pedig az Internet csomagod maximumának 80%-ra.

Tehát a 30/3 Mbps-os maximum le- és feltöltési sebesség 80%-a 24/2,4 Mbps, vagyis 3000/300 kBps le- és feltöltési adatátviteli sebesség limit a javasolt maximum.

Sebességet meg úgy érdemes mérned, hogy kikapcsolsz minden hálózatot használó alkalmazást (a uTorrentet legfőképp!!!) és a UPC oldalán ( [link] ) található eszközzel mérsz sebességet (azért ezzel, mert így a mérést nem befolyásolja a UPC hálózatán kívüli hálózatok terheltsége).

Érdemes a mérést többször is elvégezned vezeték nélkül, kábelesen, routerrel és router nélkül.

Ha ugyanis router nélkül megvan a garantált adatátviteli sebesség (10/1 Mbps), de routerrel nincs, akkor a routernél a bibi.

Ha vezeték nélkül kevesebbet mérsz mint vezetékesen, akkor a router vagy a kliensek vezeték nélküli interfésze az elavult vagy valamilyen terepakadály/interferáló zaj van a router és a kliensek között.

2014. júl. 13. 12:51
 4/11 A kérdező kommentje:

Nos. Csak router van, modem nincs. Már a beállításaiban megváltoztattam a nevet és a jelszüt is, valamint az SSID-t. Ha letiltom és csak kábellel vagyok rajta, akkor 30 MBit.

Hogy ha pedig wifin, akkor csak 4,5 MBit-et tud produkálni.

2014. júl. 13. 12:59
 5/11 A kérdező kommentje:
Itt ülök a router mellett, van egy rövid kábelem. Bedugom a gépbe, 29-30 MBit, gyorsan Wifire váltok max 4-5. Nem tudom, ez miért van. : (
2014. júl. 13. 13:03
 6/11 A kérdező kommentje:
Ha telefonnal mérem, akkor is ennyi. Szörnyen lassú. Minden az alapértelmezett beállításokon van. Tegnap reggel óta ilyen. : /
2014. júl. 13. 13:05
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi segítségeteket.

Természetesen kikapcsolt utorrent mellett mértem.

Az UPC sebsségmérőjével, wifin keresztül LE: 2,4 MBit/s FEL: 3,1 MBit/s a sebesség. Itt vagyok a kis szobában, maximum 3 m a távolság a routertől és semmilyen tereptárgy nincsen. Nem tudom, mi lehet a gond. Az Androidos sebességmérővel is ennyi.

2014. júl. 13. 13:09
 8/11 A kérdező kommentje:
A Ping az idáig 5-9-14 között változott.
2014. júl. 13. 13:10
 9/11 anonim ***** válasza:

szóval kábelen megvan az elérni kívánt sebesség?

Csak wifi-n lassú?

Milyen szabványt tud a routered ? Tudja az N-es szabványt?

Milyen szabványt tud a telefon? Tudja az N-es szabványt?

2014. júl. 13. 13:15
 10/11 A kérdező kommentje:
Igen, tudja az N-es szabványt, de még egyszer ismétlem, hogy tegnap óta kezdte ezt. :D
2014. júl. 13. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!