Miért van az, hogy a netem egy idő után lekorlátozódik 2,5 MBit sebességre?
Van egy 30 Megás UPC internetem. Tegnap kezdte azt ,,játszani", hogy lelassul. Már a router beállításait is átnéztem.
Utorrentet is használok. Ha pl lecsatlakozok a netről és vissza (Wi-Fi ki-be), akkor megint megugrik 30-ra a letöltés és a böngésző is gyors lesz. De egy jó 5 perc után belassul az egész. Valami nem engedi 2,5 MBit-nél gyorsabban. NetWorx-szel mérem a sebességet.
Tudnál küldeni képet a sebességmérésekről?
Van egy 30 MEGABIT/secundumos UPC neted.
Ennek a letöltési sebessége maximum 3,75 MEGABÁJT/secundum
De van egy olyan kisbetűs rész is a UPC oldalán a 30 Megabites netnél, hogy: Garantált sebesség. A garantált sebesség 10 Megabit. Ez 1,25 Megabájt/másodperc.
Ha ez alá megy az érték tartósan akkor szerintem reklamálj.
A 2.5 Megabit/s nem éri el a garantált értéket (0.31 Megabájt/s)
Próbálj ki egy másik sebességmérőt is:
Valamint próbáld ki router nélkül is a sebességmérést, pár napig nézd meg milyen a neted router nélkül.
Így legalább pontosabban behatárolod melyik eszköz lehet a hibás.
"Utorrentet is használok."
Az okozhat érdekes tüneteket. Ha nincs jól beállítva, több száz kapcsolatot nyit, ami teletölti a router memóriájának úgynevezett NAT-tábláját, és nem enged mellette más hálózatot használó alkalmazást érvényesülni.
A Utorrent program beállításainál az egyszerre nyitható kapcsolatok számát le kell redukálnod 100 alá, a le- és feltöltési sebességeket pedig az Internet csomagod maximumának 80%-ra.
Tehát a 30/3 Mbps-os maximum le- és feltöltési sebesség 80%-a 24/2,4 Mbps, vagyis 3000/300 kBps le- és feltöltési adatátviteli sebesség limit a javasolt maximum.
Sebességet meg úgy érdemes mérned, hogy kikapcsolsz minden hálózatot használó alkalmazást (a uTorrentet legfőképp!!!) és a UPC oldalán ( [link] ) található eszközzel mérsz sebességet (azért ezzel, mert így a mérést nem befolyásolja a UPC hálózatán kívüli hálózatok terheltsége).
Érdemes a mérést többször is elvégezned vezeték nélkül, kábelesen, routerrel és router nélkül.
Ha ugyanis router nélkül megvan a garantált adatátviteli sebesség (10/1 Mbps), de routerrel nincs, akkor a routernél a bibi.
Ha vezeték nélkül kevesebbet mérsz mint vezetékesen, akkor a router vagy a kliensek vezeték nélküli interfésze az elavult vagy valamilyen terepakadály/interferáló zaj van a router és a kliensek között.
Nos. Csak router van, modem nincs. Már a beállításaiban megváltoztattam a nevet és a jelszüt is, valamint az SSID-t. Ha letiltom és csak kábellel vagyok rajta, akkor 30 MBit.
Hogy ha pedig wifin, akkor csak 4,5 MBit-et tud produkálni.
Köszönöm az eddigi segítségeteket.
Természetesen kikapcsolt utorrent mellett mértem.
Az UPC sebsségmérőjével, wifin keresztül LE: 2,4 MBit/s FEL: 3,1 MBit/s a sebesség. Itt vagyok a kis szobában, maximum 3 m a távolság a routertől és semmilyen tereptárgy nincsen. Nem tudom, mi lehet a gond. Az Androidos sebességmérővel is ennyi.
szóval kábelen megvan az elérni kívánt sebesség?
Csak wifi-n lassú?
Milyen szabványt tud a routered ? Tudja az N-es szabványt?
Milyen szabványt tud a telefon? Tudja az N-es szabványt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!