Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A renddőrség ki tudja nyomozni...

A renddőrség ki tudja nyomozni hogy hol gépelek!?

Figyelt kérdés
van egy laptopom! és egy csaj stardollon megata a jelszavát és azt mondta ha feltörsz a zsaruk meg találnak ez lehetséges? kit tudják nyomozni?

2014. júl. 9. 09:45
 1/7 anonim ***** válasza:
Termeszetesen a magyar rendorok majd ezzel fognak foglalkozni. Ha nagyon akarnak, megtalalnak, de nem akarnak, kicsit sem.
2014. júl. 9. 09:49
 2/7 A kérdező kommentje:
de hogy tudnak meg találni??
2014. júl. 9. 10:00
 3/7 anonim ***** válasza:
Komolyabb ügyeket is elég felületesen vizsgálnak. Ne lepődjetek meg, ha ismétléssel találkoztok de épp az imént adtam egy rendőrséggel kapcsolatos kérdésre hasonló választ: Az a tapasztalatom, hogy nagyon felületesek, nem egy esetben kértek már tájékoztatást szemtanúként, szakemberként, de csak rutin kérdéseket tesznek fel. Már "áldozat" is voltam, abban az esetben sem éreztem elég alaposságot. Nem csoda, hogy az ügyeket elég gyorsan lezárják eredménytelenül. A csaj nyilvánvalóan kamuzott, olyan gyakori a jelszó feltörés, hogy ez az utolsó, amivel a rendőrség foglalkozik. Mellesleg onnantól, hogy megadta a jelszavát, nem minősül feltörésnek. Ha ettől aggódik, akkor meg kellett volna, hogy változtassa, miután neked megadta. Minek utána nem úgy törnéd fel, hanem csak belépnél, a jó Isten sem bizonyítaná rád, hogy Te voltál és nem a tulajdonos, hisz a tulaj is bármely gépről beléphet. Nem véletlen vannak sok helyen biztonsági kérdések ha idegen gépről lép be az ember, vagy nem véletlen hangsúlyozzák minden esetben, hogy óvatosan kezeld a jelszavad, mert semmi nem véd meg az esetleges hekkerkedéstől. IP címről szerintem ki lehetne nyomozni, de tényleg senki nem foglalkozik ezzel.
2014. júl. 9. 10:02
 4/7 anonim ***** válasza:
Megadta! Nem feltöröd!
2014. júl. 9. 10:05
 5/7 anonim ***** válasza:

A számítógépednek, vagy az internetet fogadó eszközödnek (router) egyedi IP címet ad az internetszolgáltatód. A szolgáltató ezt log-olja, valamint azt is, hogy mikor milyen tevékenységet végeztél erről az IP címről.

Még azt is tudják mikor milyen weblapokat nyitottál meg.

Ha bűncselekmény történik, a szolgáltató a rendőrség megkeresésére kiadja ezeket az adatokat.

2014. júl. 9. 10:11
 6/7 A kérdező kommentje:
jó de ki tudja nyomozni h mijen utca pl ház ...
2014. júl. 9. 10:12
 7/7 anonim ***** válasza:

igen kitudja....tudják az ip címet, a szolgáltató meg megadja, abban az időpontban melyik előfizetőnek volt kiosztva az az ip. ez azonban sokkal bonyolultabb, hiszen ehhez kell egy jogerős bírói végzés, hogy a szolgáltató kiadhassa az előfizető adatait...másrészt meg ha megadta a jelszavát, az miért feltörés?

csináltam már régebben egy ilyen tesztet, bár az adathalászatnak minősül, de a lényeg, hogy sok nyomorult van, aki egy semmiképp sem hitelesnek látszó oldalon simán beírja a belépési adatait...aztán veri az asztalt, hogy ki volt az a szemét, aki feltörte...és ezek nem azok a 40 év felettiek, akiknél még elnézhető, hogy nincsenek annyira tisztában az interneten alkalmazandó biztonsági dolgokról...

2014. júl. 9. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!