Hogy lehet olyan gyors internetem Magyarországon, mint Norvégiában?
Ha elárulod Norvégiában milyen gyors interneted van, és azt is hogy Magyarországon hol szeretnél előfizetni, melyik szolgáltatónál lesz lehetőséged, akkor még értelmes válaszok is születhetnek.
Vagy félreértem a kérdést, és azon csodálkozol, hogy itt Magyarországon is olyan gyors a neted, mint Norvégiában és ez hogyan lehetséges?
Hidegben jobban terjednek az elektronikus jelek :)
Tényleg, ott mennyi az a "világon leggyorsabb"?
Erről tudsz linkelni is, vagy a haverok a suliban mondták?
G.
Persze hogy tudok. Nem mondták a haverok csak láttam egyszer a hírekben.
Mondd csak, elolvastad te a cikket?
"Spitzbergákon van a világ egyik leggyorsabb internete" pár szóval később megtudjuk, hogy hány ember is él azon a területen: 2600. Ez egy nagyobb falu lakossága, nem Norvégiáé!
2. bekezdés: "Norvégia egésze ugyanakkor a Bloomberg januári cikke szerint nincs benne a top 20 országban az internet sebességét illetően"
De ha már itt tartunk, akkor nézzük meg a világ internet sebességének térképét: [link]
Eszerint Norvégiában 29,1 Mb/s az átlagsebesség, nálunk pedig 22,9. Ez olyan nagy eltérés?
Másik megközelítés: Szerinted egy számból le lehet írni azt, hogy mennyire gyors a net egy országban? Magyarországon az 1 Mb/s-os falusi nettől a 240-es UPC-ig van minden. Norvégiában vajon más a helyzet? Segítek: Nem.
Tehát a megoldás a kérdésedre: Költözz olyan helyre, ahol van UPC és fizesd a havidíjat!
G.
" A kérdező kommentje:
Olyan gyors hogy 1mp alatt töltesz le egy filmet :D "
Nekem 40 Mbps a sávszélességem, lefelé. Én is letöltök vele 1 másodperc alatt egy filmet. Ha elég rövid, kicsi a fájlmérete, és jó a sávszélesség ott is, ahonnét töltöm :)
Persze minden viszonylagos. Amikor annak idején, a "kapcsolt vonali" betárcsázós internet után váltottunk ADSL-re, ahol a 384 Kbps letöltés és 64 Kbps feltöltésével valami fantasztikusnak tűnt. Manapság már az 5 Mbps-t is lefikázzák sokan. Pedig azért az már nem is olyan rossz, persze attól függ, mire akarom használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!