Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogy lehet olyan gyors interne...

Hogy lehet olyan gyors internetem Magyarországon, mint Norvégiában?

Figyelt kérdés
Értelmes válaszokat előre is köszönöm!
2014. jún. 29. 03:49
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha elárulod Norvégiában milyen gyors interneted van, és azt is hogy Magyarországon hol szeretnél előfizetni, melyik szolgáltatónál lesz lehetőséged, akkor még értelmes válaszok is születhetnek.

Vagy félreértem a kérdést, és azon csodálkozol, hogy itt Magyarországon is olyan gyors a neted, mint Norvégiában és ez hogyan lehetséges?

2014. jún. 29. 04:18
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
ja ,bugyuta a kérdés
2014. jún. 29. 07:11
 3/10 anonim ***** válasza:
Miért, Norvégiában gyorsabb a net, mint itt?
2014. jún. 29. 07:36
 4/10 A kérdező kommentje:
Bocsi a helyesírásért :D Ja ott a világon a leggyorsabb.
2014. jún. 29. 12:46
 5/10 Lajos54 ***** válasza:

Hidegben jobban terjednek az elektronikus jelek :)

Tényleg, ott mennyi az a "világon leggyorsabb"?

2014. jún. 30. 10:21
 6/10 A kérdező kommentje:
Olyan gyors hogy 1mp alatt töltesz le egy filmet :D
2014. jún. 30. 11:09
 7/10 anonim ***** válasza:

Erről tudsz linkelni is, vagy a haverok a suliban mondták?

G.

2014. jún. 30. 11:21
 8/10 A kérdező kommentje:

Persze hogy tudok. Nem mondták a haverok csak láttam egyszer a hírekben.

[link]

2014. jún. 30. 12:29
 9/10 anonim ***** válasza:

Mondd csak, elolvastad te a cikket?

"Spitzbergákon van a világ egyik leggyorsabb internete" pár szóval később megtudjuk, hogy hány ember is él azon a területen: 2600. Ez egy nagyobb falu lakossága, nem Norvégiáé!

2. bekezdés: "Norvégia egésze ugyanakkor a Bloomberg januári cikke szerint nincs benne a top 20 országban az internet sebességét illetően"

De ha már itt tartunk, akkor nézzük meg a világ internet sebességének térképét: [link]

Eszerint Norvégiában 29,1 Mb/s az átlagsebesség, nálunk pedig 22,9. Ez olyan nagy eltérés?

Másik megközelítés: Szerinted egy számból le lehet írni azt, hogy mennyire gyors a net egy országban? Magyarországon az 1 Mb/s-os falusi nettől a 240-es UPC-ig van minden. Norvégiában vajon más a helyzet? Segítek: Nem.

Tehát a megoldás a kérdésedre: Költözz olyan helyre, ahol van UPC és fizesd a havidíjat!

G.

2014. jún. 30. 13:41
 10/10 Lajos54 ***** válasza:

" A kérdező kommentje:

Olyan gyors hogy 1mp alatt töltesz le egy filmet :D "

Nekem 40 Mbps a sávszélességem, lefelé. Én is letöltök vele 1 másodperc alatt egy filmet. Ha elég rövid, kicsi a fájlmérete, és jó a sávszélesség ott is, ahonnét töltöm :)

Persze minden viszonylagos. Amikor annak idején, a "kapcsolt vonali" betárcsázós internet után váltottunk ADSL-re, ahol a 384 Kbps letöltés és 64 Kbps feltöltésével valami fantasztikusnak tűnt. Manapság már az 5 Mbps-t is lefikázzák sokan. Pedig azért az már nem is olyan rossz, persze attól függ, mire akarom használni.

2014. jún. 30. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!