Ingyen dolgok a neten?
Megkérdezném k. kérdezőt, hogy Milyen módon?, illetve Hogyan? segít isten? Milyen nyoma van?
Amúgy... Google: német nyelvű biblia
Igaz nem könyv, de legalább van. Amugy első találat. :)
Az én világ szemléletem kicsit más, de szerintem elfogadható mindenkié.
Nekem is meghalt az öreg édesanyám, de érdekes mód annyit tudtam rá mondani (testvérem is), hogy: OK. Maximum megkérdeztük, hogy mikor és mibe. Nem lehet ellene mit csinálni, így csak elfogadni lehetett.
Én tisztában vagyok azzal a ténnyel, hogy bármikor bárki meghallhat a környezetemben, akármibe. Legyen az baleset vagy valami biológiai elégtelenség. Ez rám is érvényes, nem vagyunk halhatatlanok.
Én elfogadom magát, hogy minden kultúrában megvan a saját istene. Legyen az Keresztény, Zsidó, Buddhizmus avagy Suhintó. Mindegyiket tisztelem, de egyiket se követem. Fogalmazzunk úgy is, hogy megfelelő helyen a megfelelő vallás alapján viselkedem.
A hit az egyetlen dolog, amiben nem szabadna vitát provokálni. Végeredményben, ha valaki nem hisz Istenben, az a saját ügye (és valamilyen színten az is egy hit), ha pedig valakinek az esik jól hogy hisz, hát tegye.
Tulajdonképpen één is r.k vallású vagyok (romlott katolikus:), talán túlságosan racionális a gondolkodásom az igazi hithet. De ha valaki másképpen érez, azt tiszteletben tartom, és még véletlenül sem cikizném, bántanám érte...
Amúgy a biblia ügyében itt, vagy hasonló módon lenne érdemes keresgélni: [link]
"A hit az egyetlen dolog, amiben nem szabadna vitát provokálni."
Miért?
Mitől olyan speciális dolog ez a hit, hogy teljesen megkérdőjelezhetetlen, szóbahozhatatlan?
Természetesen nem. De mindenkinek a magánügye, hogy hisz vagy nem, ezért írtam, hogy nem illik, nem illene.
De hát a mai világban sokszor és sokan semmire és senkire nincsenek tekintettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!