Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ingyen dolgok a neten?

Ingyen dolgok a neten?

Figyelt kérdés
Sokszor hallottam,és olvastam erről.Valóban vannak ingyenes dolgok a neten ? Tárgyi dolgokra gondolok.Mik a tapasztalataitok erről ?

2014. jún. 24. 09:15
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Megkérdezném k. kérdezőt, hogy Milyen módon?, illetve Hogyan? segít isten? Milyen nyoma van?

Amúgy... Google: német nyelvű biblia

Igaz nem könyv, de legalább van. Amugy első találat. :)

[link]

2014. jún. 24. 10:33
 12/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hogy rákeresett,és segíteni szeretne.Én fizikai formában szeretem a könyveket olvasni.Amikor a kezemben tarthatom.Milyen módon segített Isten ? Meghalt a keresztanyám.Nem lett eltemetve,nincsen sír ahova ki lehetne menni.(Orvosi kutatási célra ajánlotta fel magát).Ezt nehéz volt feldogoznom.Gyötrődtem.Elkezdtem templomba járni,és Istentiszteleteket nézni a TV-ben,és az Interneten is.A zsoltárokban van egy ilyen ige: Zsoltárok 23:4 Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy; a te veszsződ és botod, azok vigasztalnak engem. Ez Isten ! Ő az aki vigyáz rám a legrosszabb helyzetben is.Amikor ezt el olvastam,akkor tudtam elfogadni,hogy meghalt,és nem tudok változtatni ezen a tényen.A problémám az volt,hogy én temetés után kiszoktam menni a sírhoz,és elmondani azt amit még életében elakartam neki mondani.Fájt,hogy ezt nem tehettem meg.De hiszek abban,hogy keresztanyám jót akart az emberiségnek,és ezért tette ezt.Elfogadtam a döntését.Ha nem ajánlotta volna lelkész a Bibliát akkor nem jutottam volna el ide.Hanem ittam volna,és hibáztattam volna,hogy miért tette ezt.Megnyugvást adott a könyv,lelki békét !
2014. jún. 24. 10:52
 13/22 anonim ***** válasza:

Az én világ szemléletem kicsit más, de szerintem elfogadható mindenkié.

Nekem is meghalt az öreg édesanyám, de érdekes mód annyit tudtam rá mondani (testvérem is), hogy: OK. Maximum megkérdeztük, hogy mikor és mibe. Nem lehet ellene mit csinálni, így csak elfogadni lehetett.

Én tisztában vagyok azzal a ténnyel, hogy bármikor bárki meghallhat a környezetemben, akármibe. Legyen az baleset vagy valami biológiai elégtelenség. Ez rám is érvényes, nem vagyunk halhatatlanok.

Én elfogadom magát, hogy minden kultúrában megvan a saját istene. Legyen az Keresztény, Zsidó, Buddhizmus avagy Suhintó. Mindegyiket tisztelem, de egyiket se követem. Fogalmazzunk úgy is, hogy megfelelő helyen a megfelelő vallás alapján viselkedem.

2014. jún. 24. 14:13
 14/22 Lajos54 ***** válasza:

A hit az egyetlen dolog, amiben nem szabadna vitát provokálni. Végeredményben, ha valaki nem hisz Istenben, az a saját ügye (és valamilyen színten az is egy hit), ha pedig valakinek az esik jól hogy hisz, hát tegye.

Tulajdonképpen één is r.k vallású vagyok (romlott katolikus:), talán túlságosan racionális a gondolkodásom az igazi hithet. De ha valaki másképpen érez, azt tiszteletben tartom, és még véletlenül sem cikizném, bántanám érte...

Amúgy a biblia ügyében itt, vagy hasonló módon lenne érdemes keresgélni: [link]

2014. jún. 24. 14:14
 15/22 anonim ***** válasza:

"A hit az egyetlen dolog, amiben nem szabadna vitát provokálni."

Miért?

Mitől olyan speciális dolog ez a hit, hogy teljesen megkérdőjelezhetetlen, szóbahozhatatlan?

2014. jún. 24. 14:39
 16/22 Lajos54 ***** válasza:

Természetesen nem. De mindenkinek a magánügye, hogy hisz vagy nem, ezért írtam, hogy nem illik, nem illene.

De hát a mai világban sokszor és sokan semmire és senkire nincsenek tekintettel.

2014. jún. 24. 14:42
 17/22 Lajos54 ***** válasza:
... ja, és mint már céloztam rá, nem tartom hívőnek magamat, nem azért ez a véleményem.
2014. jún. 24. 14:43
 18/22 A kérdező kommentje:
Gitar God Délelőtt haragudtam rád amiért kinevettél,és megsértettél ismeretlenül az őszinteségemért.Amit leírtam az valóban úgy van ! Keresztanyám hitt istenben ! Ő tanította nekem gyermekkoromban az esti imát is."Én istenem jó istenem, lecsukódik már a szemem,de a tiéd nyitva atyám, amíg aszom vigyáz reám.Vigyázz az én szüleimre meg az én jó testvéremre,s mikor a nap újra fel kell, csókolhassuk egymást reggel szeretetben" Ámen Imádkozom érted !
2014. jún. 24. 17:01
 19/22 anonim ***** válasza:
Értem ne imádkozz, köszi.
2014. jún. 24. 17:08
 20/22 anonim ***** válasza:
2016. szept. 4. 12:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!