Miért akar egy másik routerhez csatlakozni, amikor a saját routerünk csatlakozására megyek rá, és annak jelszava van megadva?
A DS-Link mehet a veszélyes hulladék telepre.
Szerezz be egy tisztességes routert első körben (megbízható márkás már 5000 Ft-től kapható, nincs értelme a koppintásokkal kísérletezni). Utána be kell csak állítani az újat és menni fog. A szomszédét pedig el kell felejtetni a géppel és akkor nem fog automatikusan csatlakozni akkor sem, ha a szomszéd routerének jele erősebb.
Ki tudja. Egy megbízhatatlan routernél bármi előfordulhat.
Ellenpélda: ha rosszul működik a laptop, akkor a szomszéd wifijét miért jeleníti meg?
Laptopon próbálhatod a driver telepítést, esetleg live oprendszerrel, hogy mit mutat, de nagyobb összeget tennék rá, hogy a router a ludas.
Tudom írtad, hogy állítólag már egy informatikus is járt ott, de biztos hogy normálisan be van konfigurálva az a router? Csatlakozik az internetre maga a router?
Persze ettől még a DS-Link egy hulladék, a router márkák legalja, de néha mégiscsak működni szokott.
Természetesen csatlakozik az internetre a router, egy másik laptop wifivel ment róla. Kipróbáltuk.
Ha kábellel kötjük rá a lenovot akkor tökéletesen működik a net, csak a wifi nem tetszik neki. Teljesen tanácstalan vagyok. Reménykedek hátha valaki ír egy olyan lehetőséget, amit még nem próbáltam és beválik.
A minőségi router vásárlást már javasoltuk és nem is próbáltad még...
Ha mindenképpen szívni akarsz még kicsit: ellenőrizd, hogy van-e frissebb firmware a routerhez annál, mint, amit most használsz. Ha van tedd rá!
Próbálj 802.11 b/g szabványon sugározni 1-től 12-ig terjedő csatornákon a routeren!
Ha ez sem megy, akkor csinálj egy gyári visszaállítás és állítsd be újra a routert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!