Hogyan kell az openvpnt úgy beállítani hogy LAN on minden kliens lássa a másik klienst? (Játékra lenne)
Kérem hogy csak hozzáértők írjanak!
Utána néztem az interneten találtam egy leírást, és csináltam egy beállítást, de az eredmény az lett hogy a szerver ugye rendelkezik egy IP címmel(10.8.1.1 mint alapértelmezett átjáró) a kliensek tudnak is csatlakozni, vissza is igazol a rendszer de se az alapértelmezett átjárót, sem a hálózaton levő többi gépet nem tudja ping-etni. Beállítottam a kártya prioritást is hátha az a baj, de hiába vettem előre... Nekem az lenne a lényeg, hogy :
A szerveren keresztül ha csatlakozik egy kliens, akkor ne csak a szervert lássák hanem egymást is?
(Tehát: mondjuk ha csatlakozunk az említett átjáróhoz akkor a 10.8.1.4 lássa a 10.8.1.5 öt is) Főleg játék lenne a lényeg. A kliens konfigurációm a következő:
client
dev tun
proto udp
remote [Tartománynevem] 1194
resolv-retry infinite
nobind
persist-key
persist-tun
ca ca.crt
cert client.crt
key client.key
ns-cert-type server
comp-lzo
verb 3
A Szerver konfigurációja pedig:
port 1194
proto udp
dev tun
ca ca.crt
cert server.crt
key server.key
dh dh1024.pem
server 10.8.1.0 255.255.255.0
ifconfig-pool-persist ipp.txt
keepalive 10 120
comp-lzo
persist-key
persist-tun
verb 3
Minden kliens tud csatlakozni a szerverre és minden működik a kulcsokat legeneráltam hozzá a CRT fájlokkal együtt... mi lehet a probbléma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!