Ha feltöröm a saját e-mailem az bűncselekménynek számít?
Nem vagy rá képes, mert a gépednek tovább tart, mint a te életed, mert 5 rossz próbálkozás után pl. 5 perc várás.
Nem ér jelszót találgatni (mert tudod) és nem ér más php kódját használni (creative commons) illetve egy olyan jelszót megadni, mint "123456". A jelszó legyen ez:
"R4b0k_L3gYu..nK_V4gY_54b4d0k_3z_4_k3'rDe'S_V4la55Zatok_!"
Kedves kérdező, akkor játszunk el a gondolattal: elfelejtetted a jelszavadat és hozzá szeretnél férni az e-mail fiókodhoz.
Ennek egyik módja az, hogy végigpróbálgatod az összes lehetséges lehetőséget.
Ha feltételezzük hogy 8 karakteres - az angol ABC kis és nagybetűjét, illetve számokat - jelszót adtunk meg, és az ismétlődés megengedett akkor az (26+26+10)^8 = 218340105584896 lehetőség.
Továbbá ha egy próbálozásra 0,1 sec idő jut, és egyszerre 100 próbálkozás tehető meg (szóval egy másodperc alatt 1000 próbálkozás), akkor 6918 év kéne a jelszó feltöréséhez.
Na most ehhez adjuk hozzá, hogy a jobb e-mail rendszerek a sok egymás utáni próbálkozást tevőket akár időben, akár más azonosítási metodikával hátráltatják.
Másik megoldás, hogy hozzájutnál az e-mail szolgáltató felhasználóit és jelszavait tartalmazó adatbázishoz. De ehhez illetéktelenül be kell jutni - ami nem egy egyszerű dolog! - a szolgáltató rendszerébe - NO EZ BIZONY BŰNCSELEKMÉNY (még ha a saját jelszavadat szeretnéd kideríteni, akkor is)! - és az ott levő adatbázisból ki kell nyerni a felhasználó nevét és jelszavát - ezz utóbbi jobb esetben titkosított.
Úgy kanyarodtunk el ide, hogy nincs értelme a kérdés megválaszolásának, mert mire teljesülne a feltétel, hogy büntethető lenne, te már rég nem élnél.
Brute force: a google sem hülye, hogy egy idő után gyakrabban küldjön neked választ, mint 100 ms.
ezen kívül egy adott adatforgalom után captchát kér.
"a brute force egyébként gyorsabban is képes törni mint 0,1 sec"
Egyrészt én ezzel a rövid idővel csak a weboldalhoz való kapcsolódás idejét írtam le (nem a művelet teljes idejét), másrészt a brute-force támadás esetén egyszerre több kapcsolat (ez is véges számú!) nyitásával csökkenthető az egy próbálkozásra fordított idő, harmadrészt - mint az előző hozzászólásomban található példával kifejtettem - megfelelően hosszú és bonyolult jelszóval a potenciális jelszó-lehetőségek száma eléggé megnövelhető.
"amúgy a kérdése nem is erről szól úgyhogy nem tudom hogy kanyarodhattunk el idáig"
Úgy jutottunk el idáig, hogy a saját e-mail fiókodat akarnád feltörni.
Ez egyrészt idő-/erőforrás (erőforráson értendő a tanulás is)-igényes, és/vagy másrészt bűncselekményen keresztül tudod megtenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!