Miért nem érzékeli a laptopom az otthoni wifi hálózatot ellentétben másokéval?
Ma azt vettem észre, hogy a laptop nem érzékeli az otthoni wifi hálózatot, de csak az otthonit nem érzékeli, rajta kívűl másik hatot megtalált. Ha rádugom a hálókábelt akkor van net, nélküle viszont semmi.
Ha lefuttatom a diagnosztikát azt a hiba üzenetet kapom, hogy nem megfelelő az IP konfig.
Próbáltam a routert újból beállítani de semmi előrelépés, ugyanúgy nem talál semmit.
Más eszközzel rá tudsz lépni?
SSID Broadcast be van kapcsolva?
Számít, hogy milyen titkosítást használ, számít, hogy melyik csatornán sugároz, számít, hogy milyen szabvány és melyik frekvencia. Ha valamelyik paraméter olyan, hogy a laptopod nem támogatja, akkor nem fog tudni csatlakozni.
Ami általában működik:
Titkosítás legyen WPA2-PSK (TKIP)
A csatorna legyen 1 és 11 között
A szabvány legyen 802.11 B/G/N mixed
A frekvencia legyen 2,4GHz, esetleg 2,4GHz és 5GHz egyszerre, de semmiképpen se csak 5GHz
Az SSID broadcast legyen bekapcsolva
bocs de nekem ez egy kicsit kínai :) annyit találtam, hogy broadcom 802.11 hálózati adapter, biztonság típusa:WPA2 personal, titkosítás típusa: AES
laptop egyébként kb. 2 hónapos, az op. rendszer pedig win 8.1
tablet, mobil tud csatlakozni csak a laptop nem veszi jelet
próbáltam egy másik laptoppal is, szintén veszi a jelent
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!