Miért nem lehet csatlakozni, a laptoppal, a wifi-re?
Vettem egy laptopot, amin volt egy linux. (Ekkor még érzékelt wifi-t)
Hazaérve, azonnal ráraktam a windows 7-et (Ultimate 32 bit), és fel is tettem hozzá a driver-eket, többek közt a wifi-ét, azonban nem lehet csatlakozni semmilyen hálózatra.
A jobb alsó sarokban, ahol 5 csíknak kéne lennie, (amire ha rámegyek, akkor ki kéne hogy írja a környéken lévő wifi hálózatokat) annak a helyén, egy képernyő szerű ikon van rajta egy iksszel, és az van oda írva, hogy:
"Nem állnak rendelkezésre kapcsolatok"
Már többször is újra indítottam, több helyről is letöltöttem, és nem tudom mi tévő legyek.
Mit lehetne tenni, hogy működjön?
Nem lehet, hogy nem kapcsolódott be a wifi adapter a laposban? Hibaelhárító nem kapcsolja be?
Mi a laptop pontos típusa? Hátha rá lehet guglizni a problémára.
1#:Noss a gyártó oldalán lévő driver volt az első amit próbáltam, és hogy a wifinek rejtett e az SSID-je azt nem tudom pontosan, de egy másik asztali gépről, és egy telefonról is volt már használva, és rögtön felhozta az összes többivel a környezetemben.
2#:A tipusa "Dell Inspiron 3521", a hibaelhárítót próbáltam, de csak annyit írt ki, hogy kapcsoljak a géphez hálózati kábelt, ami nem egy túl hasznos ötlet, ha wifit szeretnék használni. (Azt nem tudom, hogy mire gondolál a "laposban alatt, de egy másik gép, az folyamatosan rá volt kapcsolódva próbálkozás közben a wifire")
3#:A hardveres dologra nem tudok válaszolni, az f1... gombokat pedig amint lesz módom, kipróbálom.
Az fn+f1, f2,... nem jó működött.
Megnéztem az eszközkezelőben, és amik hiányoznak, az:
Egyéb eszközök:
- Hálózati vezérlő
- PCI egyszerű kommunikációs vezérlő
- USB vezérlő
(+ a videó kártya, de azt még direkt nem raktam fel)
Feltételezem, hogy a Hálózati vezérlő hiánya a probléma, de a programok és szolgáltatások között, viszont ott van a "Realtek Ethernet Controller All-In-One windows driver" (+ kér olyan dolog, ami nem az internet),
Namost ha sem az Ethernet..., sem a wifi+BT...driver (ami nincs is a telepített programok listájában) nem a hálózati vezérlő, akkor ahhoz mi kell?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!