Ha töltök torrenten akkor azt írja ki hogy 823.9kB/s de az előfizetésem 8 Mbit/s. Amivel töltök az kevesebb jóval nem? Speed testen meg rendesen jön a 8 Mbit/s. Most valójában mennyivel töltök torrenten ha 823.9kB/s ír? Nincsen 1 Mbit/s?
8Mbit~800kB, az hogy jött ki?
8 bit = 1 byte... szóval a 8 megás netnek kb. 1 MB/s-mal kellene töltenie (ami 1024kB/s).
A "probléma" abból adódik, hogy:
1. Bizonyos helyeken a szolgáltató nem tudja a megjelölt sebességet szolgáltatni, ezért írják a kisbetűs részben, hogy "garantált sebesség: x", ami mindig jóval kevesebb...
2. Torrentnél nem csak a te letöltési sebességed számít, hanem a feltöltők feltöltési sebessége is. Itt az sem mindegy, hogy egyszerre 3 embertől vagy 300 embertől töltöd le.
"Mindemellett pont a torrent az, ahol nem töltesz mindig maximummal..."
Érdekes... nekem pedig sokszor mgé gyorsabban is tölt, mint a névleges sebesség...
"Érdekes... nekem pedig sokszor mgé gyorsabban is tölt, mint a névleges sebesség..."
Épp te írtad, hogy a szolgáltatótól függ a letöltési sebesség, akkor miért lenne érdekes????
Mindemellett ha frissítést töltesz oprendszerre vagy emaíl mellékletet vagy egyéb cuccot akkor kapod a garantált maxot, ez pont torrentnél szokott kevesebb lenni. Most vagy nem érted mit akartam írni vagy nem érted...
Azért írtam, hogy érdekes, mert nekem pl. pont a Windows update tölt lassabban (értsd: tegnap a win 8.1 update-et ingadozó sebességel töltötte pl.). Torrenttel meg volt már 5,1MB/s is a 40 megabites nettel...
Egy büdös szóval nem írtam azt, hogy a szolgáltató korlátozza a torrentet, vagy magát a P2P-t, ha erre célozgatsz... Arra értettem, hogy az ország eldugott kis szegletében eladja X szolgáltató a 10 megabites netet, aztán max. karácsonykor lesz annyi, máskor meg jó, ha 5...
Ki nem ért kit?
"Egy büdös szóval nem írtam azt, hogy a szolgáltató korlátozza a torrentet"
Ezt én sem írtam, ha jól olvastad. Azt írtam hogy a szolgáltatótól függ. Ha torrentnél gyorsabban jön akkor azért van mert épp magasabb sávszélt kapsz, de ha épp kevesebbel jön, attól még FTP-n keresztül bőven lehet gyorsabb a letöltés mert nem függ a sebesség a feltöltőktől.
Ezért írtam, hogy torrentnél nem mindig van max sávszél, míg FTP-nél igen...
Kérdezőnek: A 800 Kb/sec az 6-7 Megabit/sec és mivel neked 10 megabites neted van ahol valószínűleg 5 megabit a garantált így nem lehet okod a sebességre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!