Szerintetek mire lenne szükség interneten? Mi nincs vagy mi nincs úgy ahogy ti szeretnétek, ha meglehetne valósítani mi lenne az amire igény lenne?
#11 Igen, nem is tudom melyik a rosszabb. Ha nem tudja mit csinál -> ezért hülyeséget tesz, vagy pontosan tudja mit csinál (csak épp rosszul tudja) -> ezért hülyeséget tesz.
Na de ne szidjuk szegényeket, a szervizeknek is meg kell élni valakikből.
Összetettebb ez a kérdés. Elindíthatsz egy nagyon alap tutoriál oldalt, de hogy fogják pont azt megtalálni, ha mást sem találnak a keresőkben?
Adhatsz tanácsokat, hogy kell megcsinálni egy telepítést, hardvert cserélni, de ettől az illető még nem fog hozzá érteni, csak maximum megpróbálhat utánozni, egésze addig a pontig, amíg nem talál valami eltérést, ami lehet triviális (a bekapcsológomb a gép tetején van és nem az elején) vagy nem triviális (az oprendszere nem 64 bites, hanem 32 bites), és igazából akkor megint nincs sokkal előrébb, sőt ha valamit elpiszkál, mert azt hiszi ért hozzá, akkor esetleg kárt is okoz.
Hogy a szerviz mire kér el tizenezreket, azt meg lehet kérdezni, ki lehet kérni mások véleményét is a dologban, ennek nem sok köze van az informatikához.
1) az informatikus is pénzből él... amíg az autószerelő 2 csavar meghúzásáért tízezreket el tud kérni, szerintem jogos, hogy mások se 40Ft-os órabérben dolgozzanak.
2) én azt nem látom, hogy hogyan juttatnánk el az információt a célközönségnek. ha a google-t nem tudja használni, ergó nem tud utánanézni, akkor az általad létrehozott oldalt sem fogja megtalálni. ha pedig megtalálja, akkor a többi infót is. (csak rá kéne szánnia magát hogy megfelelő keresőszavakat adjon meg. bár már ebben is segít a google)
szerintem akkor lehetne megtanítani az embereknek ha ezaz oktatóanyag nem a neten keresztül terjedne (hiszen jogosítványt sem úgy szerzel hogy el kell vezetned az autót az iskoláig). könyvben ki lehetne adni (attól talán nem idegenkednek sőt, a régi idők emberei szentírásként forgatják (pedig néha eszeveszett baromságokat írnak). viszont a könyvel az a gond hogy mire kiadásra kerülne, elavul.
iskolákban lehetne tanítani, mert akkor még nem késő, viszont ha nem érdekli őket (akkor hülyén fognak meghalni) akkor nem lehet rajtuk segíteni.
esetleg tanfolyamokat lehetne szervezni az idősebbeknek (olcsón, vagy alapítványi pénzből) és később akkor tudnák használni a netes segédleteket. nem a könyvtárt kell létrehozni, hanem meg kell tanítani őket, hogy hogyan kell keresni benne. (anélkül hogy percenként cseszegetnék a könyvtáros nénit)
#19 Ez egyébként egy elég érdekes dolog. Elviekben a flash is és a html5 videó megjelenítésekor a böngésző is használd hardveres gyorsítást. Bár köztudott, hogy a flash előszeretettel eszi meg a gépet, de elvileg a hardveres gyorsításnak köszönhetően egyiknek sem lenne szabad akadoznia. (most azt az esetet nézem mikor a videokártya támogatja)
Ami pedig még különösebb: van egy meglehetősen régi laptop, ami a maga korában nem minősült rossznak, sőt ráerőszakoltam a win7-et próbaképp és meglepődtem de még az aero-t is támogatta a videokártyája pedig a minimum rendszerkövetelményt teljesíti csak a gép. Namármost: ezen a gépen próbáltam lejátszani youtube videót flash playerrel is és html5 videóként is. Mind a kettő akadozott (pedig már bepufferelte). Amint letöltöttem ezt mp4-ben és megnyitottam mpc hc-ban akadás nélkül vitte a videót, sőt talán még a 720p is nézhető volt. Akkor hogy is van ez?
Ha lenne egy "webes" videolejátszó modul ami felér egy media player classic teljesítményével és ez beépülő modulként működne a böngészőkben szerintem lenne sikere...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!