Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi az a 'bérleti jog' az...

Mi az a 'bérleti jog' az ipconfigban, cmdalatt?

Figyelt kérdés

sziasztok!

CMD-ben,az "ipconfig /all" parancs alatt kijön egy

"Bérleti jog: 2014 március 24. 8:03"

"Bérleti jog vége: 2014 március 25. 18:36"

mi lesz akkor ha lejár ez a "bérleti jog"? mert kitaláltam, hogy a bérleti jog kezdete az lehet amikor bekapcsoltam a routert.. és a végénél meg az IP címet fog váltani, tehát "frissülni"?

2014. márc. 24. 18:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Azt jelenti, hogy 25-én lejár az ip címed és újat fogsz kapni a routertől, de akár ugyanazt is kaphatod.
2014. márc. 24. 19:01
 2/5 A kérdező kommentje:
köszi, de mi alapján adja ki, hogy pont akkor? valamint, növekszik a szám.. tehát most 18:49-et ír.. ezt az befolyásolja, hogy éppen fent-vagyunk-e a neten? tehát hogy van-e adatforgalom?
2014. márc. 24. 19:03
 3/5 anonim ***** válasza:
A bérleti jog azt jelenti ,hogy bizonyos ideig a te géped használ egy bizonyos ip címet, majd ha lejár a bérleti jog, akkor újat fogsz kapni.
2014. márc. 24. 19:05
 4/5 A kérdező kommentje:

ezt értem.. de mi értelme a bérleti jog kiadásának, ha folyamatosan nő a keret? tehát..

mind1 :) köszi azért a válaszokat :D

2014. márc. 24. 19:07
 5/5 anonim ***** válasza:

Azt jelenti, hogy kapott IP-t a "bérleti jog" végéig fogod tudni használni, pontosabban addig a szerver, ami az IP címet odaadta, másnak nem osztja ki, hacsak addig fel nem szabadítod (utána az Ip cím másnak kiadható lesz, te meg vagy kapsz másikat, vagy ha továbbra is szabad, megkapod ugyanazt).

Ha a gépedet folyamatosan használod, és "félidőben" is használatban van, akkor általában az történik, hogy a "bérleti jogot" (lease egyébként, nagyon szerencsétlenül lett fordítva) meghosszabbítja a DHCP szerver, ezért lehet az, hogy a lease idő folyamatosan hosszabbodik, az IP címed meg nem változik.

2014. márc. 29. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!