Mi az a 'bérleti jog' az ipconfigban, cmdalatt?
sziasztok!
CMD-ben,az "ipconfig /all" parancs alatt kijön egy
"Bérleti jog: 2014 március 24. 8:03"
"Bérleti jog vége: 2014 március 25. 18:36"
mi lesz akkor ha lejár ez a "bérleti jog"? mert kitaláltam, hogy a bérleti jog kezdete az lehet amikor bekapcsoltam a routert.. és a végénél meg az IP címet fog váltani, tehát "frissülni"?
ezt értem.. de mi értelme a bérleti jog kiadásának, ha folyamatosan nő a keret? tehát..
mind1 :) köszi azért a válaszokat :D
Azt jelenti, hogy kapott IP-t a "bérleti jog" végéig fogod tudni használni, pontosabban addig a szerver, ami az IP címet odaadta, másnak nem osztja ki, hacsak addig fel nem szabadítod (utána az Ip cím másnak kiadható lesz, te meg vagy kapsz másikat, vagy ha továbbra is szabad, megkapod ugyanazt).
Ha a gépedet folyamatosan használod, és "félidőben" is használatban van, akkor általában az történik, hogy a "bérleti jogot" (lease egyébként, nagyon szerencsétlenül lett fordítva) meghosszabbítja a DHCP szerver, ezért lehet az, hogy a lease idő folyamatosan hosszabbodik, az IP címed meg nem változik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!