Ha a gépen megadom a fix IP címet és kikapcsolom a DHCP-t akkor miért nincs internetem?
Kiosztottam itthon minden eszköz minden hálókártyájára egy saját IP-t, mindennek különbözőt. T-home-os router+modemem van (Pirelli), amin beállítottam a MAC-ekhez a gépeken megadott IP-ket, de ha kikapcsolom a DHCPt akkor ugyan csatlakozik a hálózatra, de nincs net (bár mivel ez a DHCP beállításokon kívül van gondolom ezt a listát is kikapcsolja a DHcP-vel, de akkor is ott volna a gépeken megadva fixen). Aztán próbáltam, hogy a DHCP az osztást a "legnagyobb" IP felett kezdje, de így sincs net.
Javaslat?
Annyira nem vagyok /hulye/ a dologhoz, bár ezek szerint ez sugározhat a kérdésemről :D
szóval megadtam az IP címet a windowsban a hálózati és megosztási központban, valamint a maszkot, az átjárót, meg a két DNS szervert. Így alapból jó a net, de amint kikapcsolom a DHCP szervert a routeren már nincs internet kapcsolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!