Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ha ki van kapcsolva a DHCP...

Ha ki van kapcsolva a DHCP szerver a routeren akkor hogyan lehet rákapcsolódni?

Figyelt kérdés

A munkahelyemen elkértem a WiFi hálózat adatait hogy a saját laptopommal is rátudjak csatlakozni.

Ez annyiból állt hogy egy papíron oda kellett vinnem a gépen MAC címét a rendszergazdához aki ezt beállította ott a saját gépén mivel csak az engedélyezett MAC című gépek csatlakozhatnak. Ezután a rendszergazda leírtam nekem az SSID-t ( rejtett hálózatról van szó ), a WPA2 kódot valamint egy IP címet ( 192.168.1.114 ). Ezt azért írta le mert csak statikus IP-vel lehet kapcsolódni mivel ki van lőve a DHCP szerver ( erre elméletileg azért van szükség mert így jobban nyomom lehet követni ki van csatlakozva a hálózathoz ).

A kérdésem az lenne hogy ezt az IP címet hova kell beírni? Csak mert semmilyen lehetőséget sem kínál fel a laptop. Egyszerűen csak nem kapcsolódik.

2014. jan. 8. 15:27
 1/2 coopper ***** válasza:

Szia.

Wiun7 : A System Try-ban a hálózati ikont szimbolizáló számitógépen Job Egér gomb -> Hálózati és megosztási központ -> Bal oldalt Adapterbeállitások módositása.

Katt 2x a megfelelő hálókártáyára -> Tulajdonságok gomb -> Katt erre rá : TCP/IP Protokoll 4-es verziója (TCP/IPv4) -> Tulajdonságok gomb -> Pöttyöt átrakni A következő IP cimhet, és kitölteni az adatokat.

Kép : [link]

Ha vissza szeretrnéd rakni, akkor ugyanúgy kell minden csinálni, csak a pöttyöt visszarakni az IP automatikus kéréshez.

Sok sikert.

Üdv.

2014. jan. 8. 16:07
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget!

Sikerült csatlakozni. :)

2014. jan. 8. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!