Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy konfiguráljam tovább a...

Hogy konfiguráljam tovább a Windows Server 2008-at? Megakadtam.

Figyelt kérdés

Van otthon 3 gépem. Az egyik win 2008 server R2 standard-et futtat, a másik kettő értelemszerűen majd a kliens lesz. A kliensek közül az egyik egy desktop, a másik laptop.

Tegnap eljutottam odáig, hogy létrehoztam egy tartományt. A laptop-ot beléptettem (vezetéken keresztül), jól működik.

A router IP címe 192.168.1.1 és DHCP-s, bár lefoglalt IP címek vannak benne, mert én úgy szeretem.

A server is DHCP, viszont ugye fix IP-nek kell lennie, mert a DNS és DHCP servert fixre érdemes telepíteni. A server fix IP-je 192.168.1.103, átjáró nincs beállítva.

IP-t úgy oszt a server, hogy 192.168.1.201-210-ig.

És itt van a gubanc nálam logikailag. Ugyanis tök jól működik, beléptettem a tartományba a laptop-ot, az IP címe 201-re végződött, az átjáró értelemszerűen 103 végű lett. Csak hogy nincs internet elérhetőség.

- Azt szeretném elérni, hogy net is legyen. Hogy oldom meg, hogy a server netet is ossza tovább, ne csak a saját IP címét? A router is ossza a saját IP-jét, a server is. Csak akkor van net, ha a router-től kérek IP-t. Ez egyértelmű.

- És server-nek is kell net a frissítések miatt. Mivel fix IP-je van, értelemszerűen a router képtelen neki IP-t osztani. :D Itt alaposan megakadtam, nem tudtam kilogikázni. :D

- Másik fontos: wifin keresztül nem tudom a tartományba léptetni. Mit kell beállítsak, hogy működjön? Elárulom, hogy amikor a DHCP/DNS servert telepítettem a 2008-ban, (valamelyikben) csak az egyiket lehetett kiválasztani: vezetékes, vagy nélküli.

Segítség! Nagyon köszönöm!

2013. okt. 25. 11:49
 1/2 anonim ***** válasza:

"- És server-nek is kell net a frissítések miatt. Mivel fix IP-je van, értelemszerűen a router képtelen neki IP-t osztani. :D Itt alaposan megakadtam, nem tudtam kilogikázni. :D "

két hálókártya kell bele.

2013. okt. 25. 12:04
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi! :) Igen, erre már rájöttem. :D Ez így oké. Tiszta. De wifin keresztül nem tudok tartományba lépni. Az mitől lehet? És hogy lesz net a klienseknek?
2013. okt. 25. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!