Router beállitásával van bajom. Tudnátok segíteni?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Azt a helyzet hogy valamit ellállitóttam a router menüjébe vagy mijébe (192.168.1.1. És azóta nem jó az internet, mert úgy volt hogy az internet jött egy modembe, és a modemből a routerWAN portjába egy UTP kável, azt hiszem így hívják. Na most az a helyzet, mióra elállítottam valamit, így nem jó ha összekötöm a kettőt, de hogyha az UTP kábel a gépbe megy akkor van internet. Csakhát kellene a WIFI. A Router egy TP-LinkTL-WR642G. Nagy szerintem valahogy Gyári állapotra kéne visszaállítani, de a RESET gombbal nem megy.
NA !! Router válogassa de a reset van mikor áramtalanított van mikor áram alatt lehet resetelni
2014. febr. 27. 12:04
12/24 A kérdező kommentje:
Meg próbálom áram nélkül, mert árammal tuti nem jó.
2014. febr. 27. 12:06
13/24 A kérdező kommentje:
Az sem jó, próbáltam árammal, áramnélkül. Sehogysem jó. A router beállításaiba hogy lehet belépni net nélkül? lehet le frissítem a Frimware-t rajta és jó lesz.
2014. febr. 27. 12:09
14/24 anonim válasza:
'' le frissítem a Frimware-t rajta és jó lesz.""
Ha nem vágod az egyszerű router beállítást akkor hogyan gondoltad?!
Be tudsz lépni a 192.168.1.1 es ?? HA NEM akkor
start: futtatás : cmd
és a cmd be beírod ipconfig/all
de ezt ugy hogy a routered rajt van a gépen és leolvasod a jelenlegi ip címét
192.168.1.0
192.168.0.1
192.168.1.2
192.168.2.1
variáciok
2014. febr. 27. 12:19
15/24 A kérdező kommentje:
És ha nem írja ki az eggyiket se?
2014. febr. 27. 14:21
16/24 claidheamohmor válasza:
Árammal. A reset gomb meg egy olyan pici vacak, amit hátul a routeren egy pici lyukon kersztül tudsz megnyomni egy tűvel, vagy rotring ceruzával, vagy kihajtogatott gemkapoccsal. Azt addig nyomod, míg felvillan a router összes ledje, aztán elengeded. DE: ha visszaállsz gyári alapbeállításra, akkor újra kell konfigurálni a routert. Az sem lehetetlen, hogy nem a routeren, hanem a számítógépeden piszkáltál el valamit, akkor meg teljesem más a helyzet. Ha annyira nagyon nem megy, akkor olvass utána a neten, olvasd el a router kézikönyvét a routerbeállításokért, és hívd fel az ügyfélszolgálatot az internetes beállításaidért. A legjobb mégis az, ha valakit áthívsz, aki már csinált ilyet.
2014. febr. 27. 15:58
17/24 claidheamohmor válasza:
A 192.168.0.1. (régi TP-Link), vagy 192.168.1.1 (új TP-Link) az a router IP-címe, amit a böngésző címsorába kell írni, ahol most a www.gyakorikerdesek.hu van írva. De ha nem jutottál el eddig a router beállítási menüjébe, akkor nem valószínű, hogy a routert piszkáltad el, inkább a számítógéped kapcsolataiban babráltál el valamit. Szóval hívj át valakit, aki már látott ilyet.
2014. febr. 27. 16:03
18/24 A kérdező kommentje:
Bocsi, de le van írva, hogy ROUTERREL nincs internet. Így nem tölti be az adminját. Egyszer vlaamit durkáltam benne, utánn nem lett jó. Mikor nyomom a reset gombot (tudom mi az és holvan) nem villan fel az összes led.
2014. febr. 27. 16:42
19/24 Tengor válasza:
A konfig oldalt akkor is el kell tudnod érni, ha nincs internet. Vásárlás után különben, hogy lehetne beállítani?
2014. febr. 27. 17:23
20/24 anonim válasza:
kedves kérdező! ezt olvasd végig figyelmesen kérlek.
a routert helyezd áram alá, hogy szórjon wireless jelet. ha ez megtörtént csatlakozz rá fől egy wireless eszközzel. ott üsd be a config oldal ip-jét, általában tp-linknél ez a 192.168.1.1 . ezután ha kér jelszót felhasználó nevet és nem állítottad azt át akkor az alap beállítás szerint a jelszó és a felhasználó név is "admin" (idézőjelek nélkül). ezután már hozzá férsz a beállításokhoz. ha ez sem sikerülne, vedd fel velem a kapcsolatot privibe és megbeszéljük valami IM-be vagy ha gondolod skypeon. üdv :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!