Hogy kell kiszámolni, hogy hány embernek tudom szolgáltatni az internetes rádióm?
Winampról megy a rádióm az internetre.
A zene minősége: 128kbps.
Az internetem sebessége (fel/le): 5/1 MB/s
1 * 1024 * 128 = 8 ember egyszerre
Így kell kiszámolni?
"Az internetem sebessége (fel/le): 5/1 MB/s "
Nem véletlenül 5/1 Mbps (Megabit/másodperc) és nem MBps (Megabájt/másodperc)? Mert az Internet-szolgáltatód abban adja meg (az NMHH-szabályozása szerint Mbps-ban - Megabit/másodpercben - kell megadni, kettő tizedesjegy pontossággal).
Ez esetben:
1 Mbps = 1 * 1000 kbps (kilobit/másodperc).
Vagyis ha 128 kbps-os az adatfolyam, akkor
1000 kbps / 128 kbps = 7,8125, vagyis 7 hallgató.
Illetve ez a sebesség a maximális vagy a garantált érték? Illetve lakossági vagy üzleti előfizetés?
Mert szerény véleményem szerint ha ez lakossági előfizetés, érdemesebb valamilyen rádiószervert bérelni, akkor csak egy hallgató "sávszélességét" (a gépedtől a szerverig) fogja elfoglalni a netedből a rádióadás, a valós hallgatók meg a szerverre csatlakoznak.
Megabit/s, csak mindig össze keverem, hogy melyiket kell nagy betűvel írni. Nem erről az internetről fog menni, csak példának írtam, azt akartam megtudni, hogy hogy lehet kiszámolni.
Köszi mindkettőtöknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!