Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Internet probléma? Megszakad,...

Internet probléma? Megszakad, de azt írja h csatlakoztatva!

Figyelt kérdés

: a gépemen eddig usb stick volt, (ami másik gépen jól ment, ez fogja a netet routerből)és rossz volt a net, folyton megszakadt, pedig azt írta h csatlakoztatva. Ilyen kor ujra csatlakozok, egy ideig jó. Aztuán gondoltam hogy régi az usb jelfogó, vettem egy wifi- kártyát. Ott berakták, szoftvert telepítettek rajta. Itthon meg ugyanolyan mint az usb-ssel volt. Arra is gondoltam hogy jel erössége gyenge,(pedig nem az) így vettem egy jelerősítőt. Ezzel is ugyanolyan volt. Utána olvastam neten, sok oldalt megnéztem de sehol se találtam semmit. A furcsaság az hogy a net mobilról, meg másik gépről meg teljesen jól megy. Nem torrentezek, meg ilyenek, csak neteznék, de így nehezen. Ötletek? A windows hibájára se gyanakodnék mert ujraraktam egy párszor, akkor lehet hogy hardverhiba? Fogalmam sincs, kérlek segítsetek. 25 megás netre fizetek elő,

cmd-be ping 8.8.8.8 eredményei:

Microsoft Windows [verziószám: 6.1.7601]

Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva.

C:\Users\gábor>ping 8.8.8.8

8.8.8.8 pingelése - 32 bájtnyi adattal:

Válasz 8.8.8.8: bájt=32 idő=48 ms TTL=52

Válasz 8.8.8.8: bájt=32 idő=46 ms TTL=52

8.8.8.8 ping-statisztikája:

Csomagok: küldött = 4, fogadott = 4, elveszett = 0

(0% veszteség),

Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:

minimum = 46ms, maximum = 48ms, átlag = 46ms

C:\Users\gábor>

Speedtest: [link]

Tehát egy betonfal választ el a routertöl, de mondom h mobillal, meg másik géppel erős a jel és nem rosszalkodik.

Köszi ha elolvastad!!(tehát már hálózati kártya van ha nem lett volna érthető:DD )

2014. jan. 22. 16:43
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia.

Ez nehéz ügy. Nehéz kideríteni mi lehet a gond, mert sok mindentől függ hogy a net jól működjön. Első körben azt javasolnám hogy a gépet el kellene vinni egy másik helyre ahol van internet és ott kipróbálni azt hogy hogyan viselkedik/mennyire gyors a net. Ebből már lehet szűkíteni a probléma forrását. Második körben meg kellene nézni azt hogy a "jel erősítő" mennyire "látja" a wifi routert (gondolom ez egy "range extender" lehet) mert ha rossz a jelerősség akkor hiába látja a géped jól a jelerősítő jelét ha az nem tud jó kapcsolatot létesíteni a wifi routerrel. Ha a wifi jónak tűnik akkor is lehetséges hogy szakadozik mert ha telített a 2.5GHz frekvencia a környéken akkor biza sose lesz használható wifi-d.

2014. jan. 24. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!