Laptopba lehet WiFi adaptert cserélni?
Jelenleg Intel Centrino Wireless-N 2230 van a laptopomba de azon felül hogy a Bluetooth 2 hónap alatt tönkrement benne, a WiFi sem a legjobb mert elég sokszor dobálja a kapcsolatot még ha 5 centire vagyok a routertől akkor is meg nem is valami gyors. Maximum 40-50 Mbit az átviteli sebesség de a router sokkal többet is tudna mivel Wireless AC szabványú. Ezért is gondoltam arra hogy a laptopba is AC szabványú adaptert veszek. Pontosabban ilyet:
Ha ezt megveszem és belerakom a laptopba akkor működni fog? Vagy nem lehet csak úgy cserélgetni az adaptert?
De ki lehet, csak nem biztos hogy utána ki be tudod kapcsolgatni a gyártó oldalán lévő szoftverrel. Illetve probléma lehet még az antenna is, lévén hogy a kiszemelt adapter 5 Ghz-et is tud, nem biztos hogy az antenna is tudja. USB -s adapterrel jobban járnál. Ez ugyebár 36 font, majdnem 13 000 Ft. Direkt laptopba tervezett mini USB adapterek ára ehhez képest töredék.
Egyébként lehet valami beállítási gond van. Pl túlzsúfolt csatornát használsz, váltani kéne.
De lehet nem ártana egy firmware frissítés a routeren, és driver frissítés az adapteren. Ezek elég gyakran megoldják az ilyen problémákat, és ingyen vannak.
Driver frissítés már volt. A router beállításihoz pedig nem férek hozzá. A munkahelyemen szoktam csak WiFi-re kapcsolódni. Itthon Invitel LAN internet van mindenféle router meg modem nélkül.
Amúgy D-Link DIR-865L/E router van a munkahelyemen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!