Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Érdemes megvenni egy DVD,...

Érdemes megvenni egy DVD, mintha letölteném az internetről?

Figyelt kérdés
2009. nov. 28. 16:20
1 2
 11/13 anonim válasza:

"fuggetlenul a forras legalitasatol...legalis"

nem erzed itt az ellentetet?

"majd ha 70000-et fogsz keresni..."

na ehhez 2 dolog:

- fuggetlenul a Te keresetedtol, ezzel valakki dolgozott, sok penzebe kerul. ha "csak ugy" elveszed az pont olyan mintha valaki aki csak 20000-et keres ellopna toled valamit amit amugy penzert adnal...mert o csak 20-at keres, mashogy nem jut hozza.

- kb. mustaros kenyeren eltem mig ki tudtam fizetni minden szoftvert amivel dolgozok. Csak az adobe cs3 900.000+afa volt...varja az ember hogy kitermeli, ekkor jon egy kis pocs aki befektetni nem akar csak keresni. Lopott szoftverrel ugyanazt 1/4-ert megcsinalja okosba (nana, neki eddig nulla forintba van) igy en aki tisztessegesen, szamlara megcsinalom tonkemegyek, o meg el mint hal a vizben. Es en burzsuj g.ci vagyk mig o leleemenyes srac. Na ezert tart itt az orszag....

2009. dec. 8. 13:00
 12/13 anonim ***** válasza:

Előző:

Legális a letöltés, csak a feltöltés nem (így még a torrent is legális, ha a feltöltést 0-ra korlátozod, de a legtöbb oldalon feltétel az x fölötti arány).

A másik:

Ha már az ország vezetői is lopnak, csak ők sokkal többet és könnyebben és gyorsabban, akkor most mi miért ne "lopjunk"?

Persze ha valaki dolgozni akar valamivel, akkor nem árt, ha eredeti a cucc, de otthoni használatra bárki letöltheti.

Meg sokat tudnék vitatkozni.

A másik dolog a jogdíj, az áfa, meg minden amivel csak emelnek az árakon.

Nagyon sok dolog nem is lenne annyira drága, ha nem kéne még +1/4-ét kifizetni az áfára, + a jogadóra, mert az arisjus meg a proart meg a sok ilyen kis g*civáladéknak kell a pénz.

2009. dec. 8. 15:37
 13/13 anonim válasza:

Az elejével nem értek egyet. Attól hogy más - vélhetően - lop, még én nem kaptam engedélyt hogy lophassak. Ez csak duma, ezzel gyártunk ideológiát a tetteinkhez.

A második feléhez: azóta láttam, hogy pl. e-bayről ugyanezt a jogtiszta szoftvercsomagot EU-n beülről 900+áfa helyett 300-ért lehet megrendelni. Az CS4 upgrade-et már onnan rendelem meg, a hazai forgalmazó a 200% haszonkulcsával meg tőlem elmehet a p.....

Harmadrészt kis suttyó koromban, mikor még rohadt nagy szám volt a CD-íróm (2X író 4X olvasó :) mintegy 40.000.- forintért) egy hajnalban csöngettek a sünök. Kizárólag magamnak írtam zenéket, meg öcsém írt pár szoftvert. Egy cipősdoboznyi cd-t pakoltak össze meg vitték a gépet - azon még volt egy win98 és egy office, egyik sem jogtiszta - meg engem (magánszemélyként, akkor még saját cégről álmodni sem mertem). 1,5 év huzavona, bíróságra járás, 2 év felfüggesztett, pártfogóhoz járás...

2009. dec. 9. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!