Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Érdemes megvenni egy DVD,...

Érdemes megvenni egy DVD, mintha letölteném az internetről?

Figyelt kérdés
2009. nov. 28. 16:20
1 2
 1/13 Jenci ***** válasza:
Ha már egyszer le tudod tölteni,akkor miért adnál ki érte pénzt.A minőség és minden egyéb más egyforma.
2009. nov. 28. 16:25
 2/13 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előzővel.

De ha egy filmet többször meg akarsz nézni, akkor kiírod dvd-re, még mindig olcsóbb, mint megvenni.

2009. nov. 28. 16:32
 3/13 anonim ***** válasza:
Attól függ. Nekem amelyik film tetszik azt megveszem DVD-n is. Nem lételemem az ingyenélés.
2009. nov. 28. 16:50
 4/13 anonim ***** válasza:

Ez nagyban függ attól hogy mi van a DVD-n :D

Ha egy 3Dgrafikai-szerkesztőprogramot akarsz megvenni az biza több millió forint.. még ha lelkiismeret szempontjából is nézzük, akkor is jobb tett azt a milliót a gyerekedre költeni sztem :D

..de ha egy extraDVD-s, bónuszdolgokkal teli filmet megveszel valakinek ajándékba amiről tudod hogy tetszeni is fog neki, eszébe nem jut majd hogy "vaze ezt leszedem ingyé a netről". Sokkal nagyobb értéke van ha legális :) Én legalábbis sokkal jobban preferálom őket, hiába pénzbe kerültek.

2009. nov. 28. 17:07
 5/13 anonim ***** válasza:

Ja, hátha ajándékba akkor eredeti.

De viszont magadnak ugyanúgy le tudod tölteni a dvd-t az extrákkal együtt.

2009. nov. 29. 12:46
 6/13 anonim válasza:
A grafikai szoftvert is illene megvenni, főleg ha pénzt keresel vele. Sokan dolgoztak rajta és nem azért hogy te ingyen használd. Ugyanez igaz a filmekre is - ha mindenki letölti akkor egyszersak nem fogja megérni filmet DVD-n is kiadni, lemegy a moziban (arra ki KELL adnod a pénzt) oszt jónapot. Senki sem örül neki ha a munkájáért sz..t se kap. (mielőtt jönne a hőbörgés: minden szoftver jogtiszta a gépemen, dolgozok vele. Nem volt olcsó, de kifizettem, a festő sem lopja a festéket, az autószerelőm is sokat fektetett a műhelybe...miért lenne ez másképp a szoftverekkel?)
2009. dec. 5. 06:41
 7/13 anonim válasza:

a film készítőknek, és a zenei kiadóknak mindig meg fogja érni elkészíteni az adott terméket, mert:

2006-02-03 14:10 Forrás: Híradó.hu

''Függetlenül a forrás legalitásától a lefele irányú, magáncélú másolás keretében végzett letöltés az legális''

A fenti mondat dr. Ormós Zoltán szerzői jogi ügyvédtől hangzott el a Magyar Televízió keddi Kultúrház Extra műsorában. Annak ellenére, hogy a szerzői jogi törvény rendelkezése egyértelmű e tekintetben, a kérdést a köztudatban mégis sok bizonytalanság övezi annak is köszönhetően, hogy a jogvédő szervezetek nyilatkozataikban következetesen "illegális letöltésekről", illetve az azok által okozott anyagi károkról beszélnek.

Az ügyvéd aki korábban a BSA jogi képviselője volt azt is vállalta, hogy az állítást a gyakorlatban is igazolja; egy Madonna számot töltött le a világhálóról a kamerák előtt. "Rendőrökkel is beszéltem, ők is tisztában vannak vele, azt mondták, hogy a magáncélú másolás törvényi engedélyét már ismerik, ilyen ügyekben a rendőrség nem lép fel" tette hozzá az ügyvéd, majd arról beszélt, hogy az állam ezt a lehetőséget nem ingyen engedte át, hanem, ahogy régen a magnószalagok, most az írható cd-k és dvd-k árába beépített jogdíjjal kompenzálja. Mindez azonban a szoftverekre nem vonatkozik, csupán a filmekre és zenékre.

2009. dec. 5. 11:13
 8/13 anonim ***** válasza:
Köszönjük Emese
2009. dec. 5. 11:26
 9/13 Jenci ***** válasza:
Nagyon sajnálom a "szegény" hollywood-i hajléktalanokat akiket ilyen formában tönkretett a kalózkodás.Nem is tudom.Talán nem kellene gyűjtést rendezni nekik?
2009. dec. 5. 15:43
 10/13 anonim ***** válasza:
Illene megvenni... Majd ha 70ezer forintot keresel egy hónapban, akkor te se veszed meg...
2009. dec. 7. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!