Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Router csatlakoztatása, Digi...

Router csatlakoztatása, Digi net-hez? Megmolondulok:,

Figyelt kérdés
UPC net em van. Vettem egy Tp-link routert, az unokahugom frissen telepített , és karácsonyra átadott asztali gépéhez. Egy meglévő gép már van a Digi-hlózatban. Nagyon jól tudom, hogy konfigurálni kell a routert. Többször "lepróbáltam" itthon a saját UPC hálózattal, és soha semmi gond nem adódott, de az ajándék gép átadása után, nem tudok cstlakozni a net-re. Nem az új géppel akartam, hanem ameglévővel. Pppoe kapcsolet--- cstlakozás, de semmi. Mit csinálhatok rosszul?

#internet #kapcsolat #router. pppoe
2013. dec. 24. 19:08
 1/10 anonim ***** válasza:
A routeren beállítottad a felhasználónevet és jelszót?
2013. dec. 24. 19:10
 2/10 anonim ***** válasza:
A PPPoE beállításoknál az ő felhasználónevét és jelszavát add meg, ne a sajátodat. Vigyázz az elgépelésekre. O és 0, l és 1 stb.
2013. dec. 24. 19:10
 3/10 A kérdező kommentje:

Sajnos a gond ott kezdődik, hogy a meglévő gépen sem tudok cszlakozni. (Win7) Jobb alul, a Hálózatra klikk, és hiába válaszom ki a "Digi"-t, és hiába irob be a csatkaozáshoz a Felhsz. nevet, és jelszót, csk cstlskozik, cstlskozik, és nem történik semmi.

Próbáltam a meglévő gépen az Új pppoe kapcsolat létrehozásával, de nem vzettet eredményre.

A Router Reset-elése sem jött be. Lehet, hogy a router a rossz ??

2013. dec. 24. 19:23
 4/10 anonim ***** válasza:

prbáld meg a kábelt közvetlenül a gépbe dugni és úgy csatlakozni.

Ha nem megy, töröld azt a kapcsolatot és vedd fel újra, a Dagi szokott adni valami leírást, hogy hogyan kell létrehozni a kapcsolatot.

Ha nem megy leírom, csak az idő...

2013. dec. 24. 19:24
 5/10 A kérdező kommentje:

Közvetlenül bedugva OK minden.

[link]

A fenti link alapján próbáltam új kapcsolatot léterhozni, de nem jött össze.

2013. dec. 24. 19:28
 6/10 anonim ***** válasza:

na ácsi.

A) bedugtad a "drótot" a gépbe közvetlenül és csatlakozás nélkül meg minden nélkül ment?

mert akkor az nem betárcsázós dagi net!

B) a leírás alapján mennie kell a kapcsolat létrehozásnak, feltéve hogy nincs más beállítva még...

(ha van, akkor azokat törölni kell)

C) a routeren is ugyanazt a felhasználót és jelszót kell beállítani, ami szerződésben meg van adva, illetve a pppoe kapcsolatot kiválasztani.

D) a router resetelés mindenképpen érdemes, mert lehet valami kézi fix IP beállítások voltak korábban és az most nem fog működni, mert a dagi dinamikus IP-t küld ki...

2013. dec. 24. 19:32
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm hogy foglelkozol egy ilyen szép estén a kérdésemmel.

a bedugtam agépbe drótot szöveggel csk azt akertam érzékeltetni, hogy úgyamúgy Net az van, csupán a routeren keresztül nincs,

Lehet, hogy a hiba az általad említett "betárcsázós" ddologban rejlik. Néhány szót írnál erről ?

2013. dec. 24. 19:38
 8/10 anonim ***** válasza:

Bocsi, tegnap óta nem tévedtem ide vissza :D

Nos, tehát így látatlanban nem egyszerű a dolog...

A routerhez kéne hozzáférnem, hogy lássam mik a beállításai, mert szerintem is biztos, hogy valami ott nem jó.

Nyilván ugye most máshogy nem tudjuk megoldani, úgyhogy azt javaslom, hogy ha van 2 gép, akkor az egyiken legyen net, a másikra meg legyen a router rákötve és a menedzsment oldala megnyitva (praktikus, ha a routeres a win7-es).

win7 alatt van egy faja kis eszköz, a startmenüben meg lehet találni, "snipping tool" vagy "képmetsző" néven, ezzel lehet képet készíteni a képernyő tartalmáról.

Arra lenne szükségem, hogy a router menedzsment felületéről készíts egy JPG kiterjesztésű képet és töltsd fel valami képmegosztó oldalra privátban (pl én a kepfeltoltes.hu oldalt szoktam használni és ott van egy checkbox, hogy legyen publikus, abból ha kiveszed a pipát, akkor más nem fogja látni és te is csak amíg be nem zárod, úgyhogy a majd feltöltött kép linkjét másold ki és itt írd meg.)

Ha megvan ez a kép, akkor mondom tovább, csak látnom kell miről beszélek, hogy ne vezessük félre egymást.

2013. dec. 25. 13:36
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

A hiba nyilvánvaló, most, hogy kicsit bővebben be le lett írva.

1. A PPPoE kapcsolatot a ROUTERBEN kell beállítani.

2. A gép sima dinamikus IP-vel legyen konfigurálva, mert a routertől azt kap. Ott NEM kell PPPoE!

2013. dec. 25. 13:39
 10/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek a segítőkészséget. Sajnos idő közben haza jöttem, tehát hejileg már nem tartózkodom a gépek közelében, így nem tudok képet készíteni a beállításokról. Délelőtt még adtam magamnak, és a gépeknek egy eséjt, de nem jutottam semmire.

Legalább már odáig eljutottam, hogy a router konfigurációját meg tudtam nyitni. A böngészővel megnyitottam, és automatikus detektálást választva végig csináltam a folyamatot. A végén kiírta, hogy "Complet", meg, hogy gratulál, meg bla-bla. El indítja a "Restart"-ot, de ez már nem történik meg. Mármint az újraindítás. Ezt követően próbálok csatlakozni, De semmi nem történik.

Így hát feladtam a dolgot, nem erőltetem. Egy szakemberre fogjuk bízni a dolgot.

Nagyon köszönöm mindenkinek az értékes hozzászólásokat. További szép ünnepet kívánok !!

2013. dec. 25. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!