Miért lehet ilyen lassú az internetem?
Ha az Interneted MAXIMUM letöltési sebessége 4 Mbps (Megabit/másodperc), akkor a program MAXIMUM 4 Mbps (Megabit/másodperc) vagyis 0,5 MBps (MegaBájt/másodperc), azaz 500 kBps (kiloBájt/másodperc) MAXIMÁLIS letöltési sebességre képes.
"Most alig lépi át a 200 kbps-t."
A szolgáltatódnak van egy Általános Szerződési Feltétele, amiben (illetve a honlapján és a szerződésedben is) szerepel az adott csomag GARANTÁLT letöltési sebessége.
Ha ennél alacsonyabbat mérsz, akkor szólhatsz a szolgáltatónak - de azt is vedd figyelembe, hogy az általad tapasztalt letöltési sebesség nem csak a szolgáltatódtól függ, hanem a te gépedtől, belső hálózatodtól, a szolgáltatón kívüli hálózattól és az elérni kívánt hoszttól is; amikért nem a szolgáltatód a felelős/nincs ráhatása.
Megcsináltam a speedtest-et. [link]
Ez jött ki. De ez még így is azt jelenti, hogy 430 kbps-el kellene töltenie, de legyen csak 400, akkor se stimmel a 190-200 kbps. Próbáltam Wifi-vel, kábellel, kikapcsoltam a másik gépet, ami erre a hálózatra kapcsolódik, minden létező letöltést leállítottam, és úgy próbálgattam mindenfélét letölteni egyesével, hogy lássam mennyivel jön maximum, és nem igazán ment 200 fölé. Ezért nem tudom, hogy mi lehet a gondja, amikor a speed test stimmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!