Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért lehet ilyen lassú az...

Miért lehet ilyen lassú az internetem?

Figyelt kérdés
Lehet hülye kérdés, de egyszerűen nem értem; Ha az internetem 4Mbps max letöltési sebességgel rendelkezik, akkor az nem azt jelenti, hogy azzal kb. 512 kbps-el kéne tudnom letölteni? Most alig lépi át a 200 kbps-t. Lehet az, hogy a rúter valahogyan korlátozva van, vagy ilyesmi?
2013. nov. 30. 14:51
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha torrentezésről van szó, lehet, hogy kevés a seeder.
2013. nov. 30. 15:12
 2/4 A kérdező kommentje:
Gondoltam arra is, de nem csak torrentet próbáltam tölteni, hanem sok mást is. Torrentek közül is kivétel nélkül mindegyik megállt 200-220 kbps környékén. Szóval nem teljesen értem. Egyszer volt olyan hogy kb. 1 percen keresztül jött 420 kbps-el, ami amúgy szerintem a normális lenne, de gyorsan visszaesett 200-200 kbps-re.
2013. nov. 30. 15:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha az Interneted MAXIMUM letöltési sebessége 4 Mbps (Megabit/másodperc), akkor a program MAXIMUM 4 Mbps (Megabit/másodperc) vagyis 0,5 MBps (MegaBájt/másodperc), azaz 500 kBps (kiloBájt/másodperc) MAXIMÁLIS letöltési sebességre képes.

"Most alig lépi át a 200 kbps-t."

A szolgáltatódnak van egy Általános Szerződési Feltétele, amiben (illetve a honlapján és a szerződésedben is) szerepel az adott csomag GARANTÁLT letöltési sebessége.

Ha ennél alacsonyabbat mérsz, akkor szólhatsz a szolgáltatónak - de azt is vedd figyelembe, hogy az általad tapasztalt letöltési sebesség nem csak a szolgáltatódtól függ, hanem a te gépedtől, belső hálózatodtól, a szolgáltatón kívüli hálózattól és az elérni kívánt hoszttól is; amikért nem a szolgáltatód a felelős/nincs ráhatása.

2013. nov. 30. 15:20
 4/4 A kérdező kommentje:

Megcsináltam a speedtest-et. [link]

Ez jött ki. De ez még így is azt jelenti, hogy 430 kbps-el kellene töltenie, de legyen csak 400, akkor se stimmel a 190-200 kbps. Próbáltam Wifi-vel, kábellel, kikapcsoltam a másik gépet, ami erre a hálózatra kapcsolódik, minden létező letöltést leállítottam, és úgy próbálgattam mindenfélét letölteni egyesével, hogy lássam mennyivel jön maximum, és nem igazán ment 200 fölé. Ezért nem tudom, hogy mi lehet a gondja, amikor a speed test stimmel.

2013. nov. 30. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!