Miért ilyen "lassú" a letöltésem?
Figyelt kérdés
T-Home internetem van, először 5 Megabit (MBit/s)internetem volt, ott a garantált 2-2.5 Megabit volt, de 640 Kilobyte (KB/s) volt a letöltésem. Később váltottam 10 Megabit internetre, ott 5 Megabit volt a garantált, mégis 1200-1300 Kilobyte volt a letöltésem. A mai napon váltottam 20 Megabit sebességű internetre, 24 órát mondtak, de már meg is jött az SMS, hogy a sebesség módosítás megtörtént. A Speedtest oldalon leteszteltem az internet sebességét, a feltöltés majdnem, hogy jó az nem igazán lényeges, a letöltésnek 14 Megabit=1800 Kilobyte sebességet ír, miközben 20 Megabit=2500 Kilobyte sebességnek kellene lennie. Tudom, hogy a garantált csak 10 Megabit, ezzel tisztában vagyok, de akkor nem értem, hogy mikor 5 és 10 megás netem volt miért pont ugyanannyi netet kaptam? 20 megásnál pedig éppen, hogy megugorja a 10 megát, pontosabban 14 mega. Utorrentben a letöltésem viszont eddig az 1630Kb/s sebességet érte el. ZTE ZXV10 h201l routerem van, lehetséges, hogy ez lenne túl gyenge, ezért nem bírja a 20 megát? Vagy a szolgáltató korlátozása? Néha mintha túl sokszor leugrana, tölti 1.4-1.5 MB/s sebességgel, és vagy hirtelen, vagy nagyon gyorsan letud ugrani 100-200 Kb/s sebességre.2013. nov. 19. 09:37
1/2 papagenou válasza:
1: a garantált azért garantált, amiért, az, hogy max 20megás, azt jelenti, hogy ha jól állnak a bolygók és a thomenak sincs éppen semmi nyűgje, akkor talán lesz annyi. de ha van rá lehetőséged, válts más szolgáltatóra amint megteheted
2/2 anonim válasza:
A torrent nem mérvadó, mert ott lehet hogy egy embertől töltes 1MB/s sebességgel és ha ő kilép akkor máris visszaesik a sebességed. A másik, hogy te tudnál tölteni 2MB/s sebességgel, de nincs annyi ember fent / korlátozzák a sebességük, ezért megint csak nem 2MB-t fogsz látni.
Speedtest.net-et használd ahogy eddig is, a többi nem érdekes. 20Mbit az az elméleti sebesség ahogy az előző hozzászóló is írta. Nem hinném, hogy bármi baja van a router-ednek, ez egy ilyen bicikli, hogy az ember nem a max-ot kapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!