Dlink modem probléma?
Van egy VR60R típusú modemünk itthon. 5 megás internetünk van és nem rég váltottunk 10 megásra. teltek a napok, néztem a sebességmérő weboldalt hogy átállították-e már. Eltelt vagy 3-4 hét és még mindíg csak 5 megás a net. Felhívtuk a szolgáltatót és kijelentették hogy már október 7.-e óta átvan állítva a netünk 10 megásra. Jelzi az ő gépük. Most van szeptember öt és még mindíg 5 megás a net. Azért ez elég bosszantó... A lényeg. Elmondtuk mi a gond, mondták hogy csináljunk egy sebességmérést egy tesztszerver oldalon, és ha még mindíg 5-ös akkor küldjünk róla egy képet a cím@hiba.hu-ra. Úgy kellet csinálni a sebességmérést, hogy a Routert ki kellett iktatni és csak a modem segítségével kellett megcsinálni a mérést. És itt van a gáz hogy rádugom a gépre a modemet és nincs net. Ha visszakötöm a routerhez akkor meg van net. A zsír új laptopomaba bedugom a net kábelt és nem jó. Kérdés hogy akkor mi baja a modemnek! Szolgáltató nem tud segíteni. Elmentem egy számitógépes boltba, ott se nagyon, azt mondták én csinálok valamit rosszul. NA DE régen mikor nem volt routerünk akkor csak 1 gép volt itthon és csak a modem volt. akkor miért működött most meg nem. Gondoltam már rá hogy a modemen nyomok egy Resetet, de utána én azt biztos hogy nem állítom be, mert lövésem sincs az ilyenekhez. Nincs senki ismerősöm aki segíthet. Jah és ez kb 8-9 éves modem és naponta ki kell húzni a konektórból mert tök forró szokott lenni. Itt egy kép hogy mit írt ki a laptopon:
Amikor router nélkül a modemmel csatlakozol az internetre, akkor neked kell a gépen kézzel csatlakozni.
Vezérlőpult / Hálózati kapcsolatok / Új kapcsolat / internetre csatlakozás / pppoe -> itt add meg a szolgáltatótól kapott nevet és jelszót
Ez után kell a T-Com sebességmérés oldalán tesztelni.
Jaa próbáltam azt is, de basszus inkább elküldöm azt az oldalt, ezt kihagytam. Mindent így csináltam de nem jó.
ohhójajj, Btel, volt szerencsém ott dolgozni egy rövid ideig, én a helyedben sürgősen szolgáltatót váltanék hacsak nincs hűségnyilatkozatod :D
ez most ADSL internet? a modem típusa is segíthet, ha nem tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!