Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Dlink modem probléma?

Dlink modem probléma?

Figyelt kérdés

Van egy VR60R típusú modemünk itthon. 5 megás internetünk van és nem rég váltottunk 10 megásra. teltek a napok, néztem a sebességmérő weboldalt hogy átállították-e már. Eltelt vagy 3-4 hét és még mindíg csak 5 megás a net. Felhívtuk a szolgáltatót és kijelentették hogy már október 7.-e óta átvan állítva a netünk 10 megásra. Jelzi az ő gépük. Most van szeptember öt és még mindíg 5 megás a net. Azért ez elég bosszantó... A lényeg. Elmondtuk mi a gond, mondták hogy csináljunk egy sebességmérést egy tesztszerver oldalon, és ha még mindíg 5-ös akkor küldjünk róla egy képet a cím@hiba.hu-ra. Úgy kellet csinálni a sebességmérést, hogy a Routert ki kellett iktatni és csak a modem segítségével kellett megcsinálni a mérést. És itt van a gáz hogy rádugom a gépre a modemet és nincs net. Ha visszakötöm a routerhez akkor meg van net. A zsír új laptopomaba bedugom a net kábelt és nem jó. Kérdés hogy akkor mi baja a modemnek! Szolgáltató nem tud segíteni. Elmentem egy számitógépes boltba, ott se nagyon, azt mondták én csinálok valamit rosszul. NA DE régen mikor nem volt routerünk akkor csak 1 gép volt itthon és csak a modem volt. akkor miért működött most meg nem. Gondoltam már rá hogy a modemen nyomok egy Resetet, de utána én azt biztos hogy nem állítom be, mert lövésem sincs az ilyenekhez. Nincs senki ismerősöm aki segíthet. Jah és ez kb 8-9 éves modem és naponta ki kell húzni a konektórból mert tök forró szokott lenni. Itt egy kép hogy mit írt ki a laptopon:

[link]

2013. nov. 5. 23:52
 1/5 anonim ***** válasza:

Amikor router nélkül a modemmel csatlakozol az internetre, akkor neked kell a gépen kézzel csatlakozni.

Vezérlőpult / Hálózati kapcsolatok / Új kapcsolat / internetre csatlakozás / pppoe -> itt add meg a szolgáltatótól kapott nevet és jelszót

Ez után kell a T-Com sebességmérés oldalán tesztelni.

2013. nov. 6. 00:01
 2/5 A kérdező kommentje:

Jaa próbáltam azt is, de basszus inkább elküldöm azt az oldalt, ezt kihagytam. Mindent így csináltam de nem jó.

[link]

2013. nov. 6. 00:09
 3/5 anonim ***** válasza:
Amikor csak a modem van akkor csatlakozik manuálisan az internetre? (adsl@test Jelszó: test ezzel?) Semmit nem szabad betöltenie, csak 192.168.9.1 ezt.
2013. nov. 6. 00:16
 4/5 Panda Péter ***** válasza:

ohhójajj, Btel, volt szerencsém ott dolgozni egy rövid ideig, én a helyedben sürgősen szolgáltatót váltanék hacsak nincs hűségnyilatkozatod :D

ez most ADSL internet? a modem típusa is segíthet, ha nem tudod.

2013. nov. 6. 00:16
 5/5 A kérdező kommentje:
Semmi nem jön be még az internet sem és a teszt oldal sem. Asszem ADSL igen. Azért váltottunk a btelre, mert csak 3400 ft volt az öt megás net, elötte meg 2,5 megás volt amiért meg fizettünk vagy 5ezret havonta. Meg az utcánkban is csak matáv kábel van, semmi más. :( Meg most a melóhelyen vagyok, nem tudok sajna próbálkozni vele, de reggel megnézek mindent megint.
2013. nov. 6. 00:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!