UPC korlátozhatja bizonyos oldalak elérését?
Az Invitel interneten keresztül minden oldalt el tudok érni, a UPC-n keresztül azonban nem (torrent oldalak). UPC tilthat le oldalakat?
Kb. 2 hete lett bekötve a UPC internet, eddig semmi gond nem volt vele. Azonban most a gyakran használt torrent oldalakra nem tudok felmenni. Most olvastam, hogy van olyan szabály, hogy extrém használat esetén korlátozhatják az internet elérést. De ehhez 3 hónap átlagának el kell érnie a 300 Gb-os forgalmat, ugye nekem csak 2 hete van (az igaz, hogy már most túlléptem a 300 Gb-ot). A letöltés sebesség azonban nincs korlátozva csak azokat a bizonyos torrent oldalakat nem tudom elérni a UPC-n keresztül. Invitelen keresztül minden gond nélkül el tudom érni. Ill. elméletileg figyelmeztető emailt is küldenek, de ilyen sem jött.
Ilyenkor esetben mit lehet csinálni?
Ha esetleg valakinek nem nyitná meg az oldalt:
"A magyar felhasználók jelenleg bizonyos címeket, tartományokat nem tudnak elérni. A javításon dolgoznak.
A UPC előfizetőjeként ma hajnal óta tapasztaltam, hogy egyes weboldalakra nem tudok belépni, illetve sok oldalon különösen lassú a betöltődés.
Elsőként az ügyfélszolgálatot kerestem, ahol a normál beléptetési ütemben először közli az automata, hogy csak hétköznap van ügyelet, majd egy másik menüpontban az a rögzített üzenet fogadja az érdeklődőt, hogy olyan sokan keresik a hibabejelentést, hogy inkább később próbálkozzunk újra. Amikor végre eljutottam egy élő emberhez, ő közölte, hogy országos szintű problémáról van szó, a cég szakemberei dolgoznak a javításon, de sem a hiba természetéről, sem a helyreállítás várható időpontjáról nem tudott információt adni.
Kerestem a cég szóvivőjét, aki megígérte, hogy hamarosan újabb információkkal szolgál.
A hír posztolásakor kiderült, hogy sem UPC-előfizetőként, sem mobilos Vodafone-előfizetőként nem tudom elérni az IT café oldalát sem. Majd eltelt kb. fél óra, és a UPC hálózatán újra elértem a lapot, így voltam képes feltölteni ezt a rövid hírt – kérdés, ki tudja majd elolvasni.
Az eddigi tapasztalatok arra utalnak, hogy valószínűleg nem nálunk, hanem valamelyik külföldi kiszolgálónál - DNS-szerver? - lehetnek problémák.
Amennyiben újabb információkhoz jutunk, frissítjük a hírünket."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!