Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » UPC korlátozhatja bizonyos...

UPC korlátozhatja bizonyos oldalak elérését?

Figyelt kérdés

Az Invitel interneten keresztül minden oldalt el tudok érni, a UPC-n keresztül azonban nem (torrent oldalak). UPC tilthat le oldalakat?

Kb. 2 hete lett bekötve a UPC internet, eddig semmi gond nem volt vele. Azonban most a gyakran használt torrent oldalakra nem tudok felmenni. Most olvastam, hogy van olyan szabály, hogy extrém használat esetén korlátozhatják az internet elérést. De ehhez 3 hónap átlagának el kell érnie a 300 Gb-os forgalmat, ugye nekem csak 2 hete van (az igaz, hogy már most túlléptem a 300 Gb-ot). A letöltés sebesség azonban nincs korlátozva csak azokat a bizonyos torrent oldalakat nem tudom elérni a UPC-n keresztül. Invitelen keresztül minden gond nélkül el tudom érni. Ill. elméletileg figyelmeztető emailt is küldenek, de ilyen sem jött.

Ilyenkor esetben mit lehet csinálni?

2013. nov. 2. 09:51
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Ha esetleg valakinek nem nyitná meg az oldalt:

"A magyar felhasználók jelenleg bizonyos címeket, tartományokat nem tudnak elérni. A javításon dolgoznak.

A UPC előfizetőjeként ma hajnal óta tapasztaltam, hogy egyes weboldalakra nem tudok belépni, illetve sok oldalon különösen lassú a betöltődés.

Elsőként az ügyfélszolgálatot kerestem, ahol a normál beléptetési ütemben először közli az automata, hogy csak hétköznap van ügyelet, majd egy másik menüpontban az a rögzített üzenet fogadja az érdeklődőt, hogy olyan sokan keresik a hibabejelentést, hogy inkább később próbálkozzunk újra. Amikor végre eljutottam egy élő emberhez, ő közölte, hogy országos szintű problémáról van szó, a cég szakemberei dolgoznak a javításon, de sem a hiba természetéről, sem a helyreállítás várható időpontjáról nem tudott információt adni.

Kerestem a cég szóvivőjét, aki megígérte, hogy hamarosan újabb információkkal szolgál.

A hír posztolásakor kiderült, hogy sem UPC-előfizetőként, sem mobilos Vodafone-előfizetőként nem tudom elérni az IT café oldalát sem. Majd eltelt kb. fél óra, és a UPC hálózatán újra elértem a lapot, így voltam képes feltölteni ezt a rövid hírt – kérdés, ki tudja majd elolvasni.

Az eddigi tapasztalatok arra utalnak, hogy valószínűleg nem nálunk, hanem valamelyik külföldi kiszolgálónál - DNS-szerver? - lehetnek problémák.

Amennyiben újabb információkhoz jutunk, frissítjük a hírünket."

2013. nov. 2. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!