Bea9291 kérdése:
A számítógépemen, modemmel routerrel működik a net, de viszont a telefon nem veszi a jelet, nem tudok wifizni. Mit csináljak?
Figyelt kérdés
Van egy tplink tl-wr340gd routerem és egy Adsl2+modem dsl-360r modemem. Számítógépen működik az internetem.Mert a netről beállítottam a routert.van egy samsung galaxy s telefonom, amivel szeretnék wifizni. A telefonon bekapcsolom a wifit, meg is jelenik a kapcsolat, szóval látja a telefon a routert, csatlakozik is, jelszavat is kér, beírom és utána azt írja hogy csatlakoztatva. De mégsincs net a telefonon. Semmire sem tudok felmenni rajta. Mit csináljak? Mindennel próbálkoztam már...2013. okt. 12. 23:29
1/9 smisy válasza:
Amikor megpróbálsz elérni egy weboldalt, ugrik fel valamilyen hibaüzenet vagy csak pörög, hogy tölti és nem történik semmi?
2/9 A kérdező kommentje:
Nem, nem ír ki semmilyen hibaüzenetet. Rámegyek a telefonon például a google-ra, beírok a keresőbe bármit, és tölti, csak tölti, és utána kiírja, hogy a weblap nem érhető el.
2013. okt. 13. 14:03
3/9 Emberek válasza:
az nem jelent semmit sem, hogy a telefon kijelzi a kapcsolódást. a lényeg, hogy a router webes felületén nézd meg, hogy a telefon kap-e IP-címet, mert csak akkor van internet
4/9 A kérdező kommentje:
Azt hogy tudnám megnézni hogy kap e IP címet?
2013. okt. 13. 14:41
5/9 P.O.C. válasza:
Arról a gépről, ahol működik a net:
felhasználónév/jelszó : admin/admin
DHCP (menü) --> DHCP client list
Itt kéne látnod a telefonodat.
6/9 A kérdező kommentje:
ID Client Name MAC Address Assigned IP
1 otthoni 00-50-FC-C2-8A-81 192.168.1.100
2 none 78-D6-F0-40-CD-E2 192.168.1.101
Ezt írja ki nekem.
2013. okt. 13. 15:40
7/9 A kérdező kommentje:
Bocsi azt elfelejtettem még az elején íni, hogy nekem úgy működik a net, hogy a router lan1 portja a számítógéphez van kötve. és a router lan2 portja pedig a modemhez.Nem tudom miért csak így működik, úgyanúgy kéri a számítógép a csatlakozásnál a felhasználónevet és jelszót is.
2013. okt. 13. 15:53
8/9 P.O.C. válasza:
Akkor itt van a hiba! A routernek kell csatlakozni, nem pedig a számítógépnek. Így még jó hogy nincs net a telefonon. Szegény routert így csak egy sima switch -ként használod, nem pedig routerként.
A modemnek WAN portba kell lenni. A Network --> WAN --> WAN Connection Type: PPPoE résznél meg kell adni a szolgáltatótól kapott felhasználónév/jelszó párost.
Itt részletesen képekkel illusztrálva le van írva, hogy hogyan kell beállítani egy TP-Link routert:
9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!:D Működik, beálítottam pár dolgot és mostmár jó.:)mégeccer köszi:)
2013. okt. 13. 17:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!