Valaki már tudott ebay ről úgy vásárolni, hogy azt nem vámolták meg? Ha igen hogy lehet elérni?
Ha EU-n belul rendeled, akkor nincsen vam.
Ha EU-n kivul rendeled, pl. USA, akkor lesz vam, ha a csomag erteke x dollar felett van. Nemtom mennyi az annyi, de tutti, hogy a laptop mar x felett lesz.
Nincs idejuk/emberuk minden csomagot megallitani ami az orszagba erkezik, de szuroprobaszeruen nehanyat megallitanak, es ha ugy itelik, hogy a csomag erteke tobb mint x, akkor vamkezelik, a cimzett meg kap egy levelet, hgy tessek fizetni, addig nincs csomi.
Minden USAban feladott, kulfoldre cimzett csomagnal kotelezo kitolteni a vampapirt. Anelkul nem is fogadja el a posta a cuccot. A vampapirra lehet hazudni, hogy pizsama van a csomagban, de egy laptopra mar erdemes biztositast kotni, mert ha beleesik a repulo az oceanba, akkor se laptop, se penz. Ha van biztositas, akkor a posta fizet. De csak annyit, amennyit a vampapiron bevallasz. Ha az elado azt irja a csomag vampapirjara, hogy pizsama van benne akkor nem irhatja ra azt, hogy ertek $500 mert a vamosok rogton kiszurjak. Erteeeed????
Ha meg nem kot ra biztositast es a csomag elveszik, akkor te bukod a legnagyobbat!
Az utolsó mondattal nem értek egyet. Ha a csomag elveszik, akkor inkább vagy a feladó bukik, vagy az ebay fizeti vissza neked. Nekem már volt pár csomag, amit újra küldtek, mert vmiért nem kaptam meg. ebay buyer protection pedig fizet akkor is, ha a feladó nem akar veled foglalkozni (Ezt utána nem tudom hogy rendezi le az ebay és az eladó).
Más kérdés, hogy valószínűleg az eladó nem fogja így küldeni neked a laptopot, hiszen ez neki nem érdeke. Valamennyivel kisebb értéket lehet, hogy ráír, de laptopnál már annyira kicsit nem tud, hogy hivatalosan ne kelljen vámot fizetni, ha épp kiszúrják a csomagod. Egyébként is nem a vám fizetés a legnagyobb gond, az csak pár %. Inkább az a baj, hogy ilyen esetben ki kell fizetni a 27% ÁFA-t is.
Az utolsó mondattal nem értek egyet. - es jol teszed, ugyanis h.lyeseget irtam:) Mire befejeztem a kommentet, elfelejtettem hogy eBayrol van szo, bocsi...
Igen az eBayes vasarlasnal nem a vasarlo bukik, hanem az elado, ha esetleg katasztrofa van.
Valoszinu fog ra biztositast kotni, es ha kevesebbet ir ra, mint ami az aru erteke, akkor sajat magaval cseszik ki az elado, vagyis o nem fog hazudni, szerintem...
En mondjuk eleve nem vennek elektronikai cuccot ugy, hogy azt postazni keljen. Barmi serulthet, nem tudod kiprobalni, nem lesz ra garancia, ha baj van vele, akkor kuldheted vissza, korulmenyes nagyon az egesz:(
Ha mindenaron online akarod venni, akkor pedig EU-n belul, mert meguszod az afat/vamot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!