Tényleg csak drivert kell telepítenem?
Figyelt kérdés
T-home előfizetéshez tegnap aktiválták a kábelnetet. A probléma az, hogy nem "érzékeli" a win7-es laptopom a kábelnetet (eddig kizárólag wifin keresztül neteztem). Telefonon annyit tudtak segíteni, hogy "Le kéne tölteni valószínűleg" a szükséges drivereket... kijönni csak a jövő héten tudnak :( Tudna valaki érdemben segíteni? Sajnos nem nagyon értek hozzá...2013. szept. 19. 08:30
1/8 Mr. V. válasza:
A kábelnet lényege a KÁBEL! Sima hálókábel kell hogy kijöjjön a modemből, vagy már magából a falból. Ehhez semmi más driver vagy egyéb eszköz nem kell, az csak parasztvakítás. Max ha USB-n csatlakozol a modemre, akkor kell hozzá driver.
Lehet hogy a DHCP adatokat nem kapja meg a géped. Így távolról nem lehet tudni.
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Én is kezdek attól tartani, hogy csak "paraszt vakítás"....Hiába csatlakoztattam, sajnos nem ismerte fel a laptop :( A wifi szépen jön a munkahelyemen, de sajnos kábelt nem érzékel otthon :(
2013. szept. 19. 10:19
3/8 A kérdező kommentje:
Ja igen, és nem USB a csatlakozás, hanem "hagyományos"...
2013. szept. 19. 10:20
4/8 Lajos54 válasza:
A gépben lévő hálózati kártyához (valamilyen nevű ETHERNET kártya) kellhet esetleg a driver, ez alapból nem mindig települ. Nézd meg az eszközkezelőben, hogy valaminél (az ilyen kártyánál) esetleg nincs-e sárga felkiáltójel. Ez azt jelentené, hogy nincs megfelelő illesztőprogram a gépen.
Enélkül nem tud "hagyományos módon", vezetékkel csatlakozni a géped.
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors választ, nagyon hasznos volt. Megnéztem az ethernetet és sajnos ott a sárga felkiáltójel. 28-as hibakódot jelez, tehát nincs az ethernet-vezérlő illesztőprogramja telepítve. A gond, hogy a gyártója ismeretlen, így automatikusan nem tudott illesztőprogit keresni a windows :( Tudok így egyáltalán letölteni az ismeretlen gyártó ellenére illesztőprogit? A gép egy hp pavilion hp 250 G1.
2013. szept. 19. 12:42
8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, máris megnézem!! :)
2013. szept. 20. 09:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!