Megoldható lenne a wifi hálózat bővítése powerline eszközökkel?
A probléma az,hogy itthon a wifi jelerősség lekorlátozódik nagyjából arra a helységre,ahol a router van. (Tp-Link 4300)
Arra gondoltam,hogy az emeleten úgy oldanám meg a wifit,hogy a lenti router egyik LAN portját egy powerline adapterre kötném,az emeleten a másik powerline eszközre pedig egy másik routert.
Működhet ez így,vagy a powerline csak vezetékes kapcsolatot tesz lehetővé?
Gondolkoztam repeateren is,de szerintem édeskevés lenne ide.
Viszont nekem van egy halott régi routerem (WR740N),amit most cseréltetnék garanciába.
Milyen hálózati eszköz kéne akkor?(pontos típus)
Létezik olyan router,ami képes Acces Point-ként működni?
Ja és az nem gáz,hogy már van egy powerline hálózatunk,az Inviteles IPTV-nek a lakásban?
Nem zavarná egymást a kettő?
A TL-WR740N konfigurálható Access Point -ként, ha DD-WRT firmware -t raksz fel rá. Azért mondtam, hogy router és router rossz párosítás, mert csak a baj van vele. Ha másik alhálózatba rakod a 2. routert és a WAN porjába dugod az első routert, akkor a portátirányításokkal lesz a szívás a dupla címfordítás miatt. Ha meg a LAN portba dugod és letiltod a DHCP -t nagyon lassú lesz, sokáig fog kínlódni a címkéréssel. Ezért jó a sima AP mód mikor a routerrel elfelejteted hogy ő egy router.
Azzal sajnos nincs tapasztalatom, hogy használhatsz-e ugyan azon az elektromos hálózaton, 4 db adaptert 2 különálló hálózatot kialakítva vele. Én sose használtam még 2 darabnál többet. Sőt összesen 2 ilyen esetre emlékszem, ahol így oldattam meg. Inkább a kábelezésbe hiszek, annál jobbat még nem találtak ki.
Elvégre hülye vagyok,mert jön fel egy UTP kábel az én gépemhez.
Ezek szerint elég lenne ezt az UTP kábelt egy AP-be dugni,majd az szórná a wifit,illetve arra mehetne a PC-m?
Ebben az esetben milyen AP-t kellene venne,ami azért színvonalban passzolna a TP Link 4300-hoz?
Illetve amit az AP generál wifit,ott a jelszó megegyezik a fő router-el?
Egyátalán nehéz ezt beállítani?
Viszont én nézegettem 10 ezer alatt AP-t,és azokon csak 1db LAN port van.
Így ugrana a vezetékes összeköttetés a gépemmel,vagy a drágábbakon van 2?
"Ebben az esetben milyen AP-t kellene venne,ami azért színvonalban passzolna a TP Link 4300-hoz?"
TP-Link TL-WA901ND
"Illetve amit az AP generál wifit,ott a jelszó megegyezik a fő router-el?"
Két különálló Wi-Fi hálózatként működik, azt állítasz be SSID -nek és jelszónak amit akarsz. Csak a csatornák különbözzenek.
"Egyáltalán nehéz ezt beállítani?"
Nem csak, rádugod és beállítod az SSID -t meg a jelszót. Még az IP -t se kell megváltoztatni azonos gyártón belül, mert direkt különbözik a router alapértelmezett IP -jétől.
"Viszont én nézegettem 10 ezer alatt AP-t,és azokon csak 1db LAN port van.
Így ugrana a vezetékes összeköttetés a gépemmel,vagy a drágábbakon van 2?"
Nem sajnos. Két lehetőséged van hogy teszel elé egy switchet, vagy az asztali gépbe veszel Wi-Fi adaptert. A költség ugyan az.
UI.:
A legolcsóbb variáció ha megvárod még kicserélik az 740N -est és abból csinálsz AP -t.
Köszönöm a kimerítő válaszod.
Azthiszem akkor az utolsó verziónál maradok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!