Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Olyan problémám lenne, hogy...

Garvin kérdése:

Olyan problémám lenne, hogy az egész házba ki van építve a hálózat, minden szobába lehúztuk az utp kábeleket, kivéve egy helyre, a rendelőbe. A rendelő feletti dolgozó szobából kellene megosztani valahogy a netet. Mi a megoldás?

Figyelt kérdés
A rendelőből már fel lett hozva az utp kábel, már csak a dolgozóból kellene valahogy szétosztani, hogy ami fentről a routerből jön le kábel azt megosztani úgy, hogy menjen egy a dolgozói gépbe, egy meg menjen a rendelői gépbe. Megoldásokat, és szerelési leírást keresek, hogy lehetséges-e?

2013. szept. 10. 08:59
 1/7 lindmayer ***** válasza:

nos vagy egy teljesen új kábelt viszel a rendelőbe

vagy a dolgozószobába veszel egy switch-et: [link] és innét húzol egy kábelt a rendelőbe

vagy egy wifis routert veszel és helyezed el a dolgozóba((dhcp szolgáltatást ki kell kapcsolni róla)

2013. szept. 10. 10:22
 2/7 A kérdező kommentje:
igen erre gondoltam már én is hogy egy teljesen új kábelt viszek fel, de túl bonyolult lenne felvinni, mert a csatornákba túl sok a kábel és nehezen jutna fel a tetőtérbe a kábel. wifis router van. onnan jönnek le a kábelek a a szobákba. javasoltak egy olyan megoldást is, hogy utp toldót vegyek ( [link] ilyet. ezzel meg lehet úgy oldani, hogy a fenti lejövő kábelt úgy szétosztani a két csatlakozóba, hogy 2 érpár ide (sárga, sárga fehér, zöld, zöld fehér) a másikba meg a maradék (kék, kék fehér, barna, barna fehér) ?
2013. szept. 10. 11:08
 3/7 lindmayer ***** válasza:

ehhez két kábelt kell odavinni: ez nem osztja ketté

ha a legolcsóbb megoldás kell, akkor én a switch-re szavazok: 2 ezeért lehet kapni azt a tenda eszközt(5 év garanciával), ami használtan is durván ugyanennyi, és az a kábel is negyjából egy ezresért meg lehet csinálni:? de a plusz kábel nem csak hogy kicsit drágább is lenne, de több munka is lenne vele: a közeli wifis router is jóval drágább lenne;, és ezt a kábel elosztást sem lehet megcsinálni, ahogy mondták neked

2013. szept. 10. 12:29
 4/7 A kérdező kommentje:
Rendben. akkor szerintem maradok a switches megoldásnál! így akkor elvileg még egy helyre el tudom vinni az utp kábelt a dolgozóból,ha ott lesz a switch! jól gondolom?
2013. szept. 10. 13:10
 5/7 lindmayer ***** válasza:
ezen a swittchen összesen 5 port van? egy megy a routerhez, egy megy a dolgozóba egy megy a rendelőbe, és ezen kívül lesz még két szabad hely rajta
2013. szept. 10. 14:06
 6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a probléma megoldódott!
2013. szept. 11. 08:07
 7/7 P.O.C. ***** válasza:

Tudom már késő, de ha egy házban azonos az elektromos hálózat, lehet használni úgynevezett Powerline adaptereket, ami az elektromos vezetékeket használja adatátvitelre és közben nem zavarja a többi készüléket. Így elkerülhető az újabb kábelezés.

[link]

2013. szept. 11. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!