Kell-e nekünk a 120-240 mbites internet?
Igazad van, valóban sokszor már ezt sem képesek kiszolgálni a szerverek. Ugyanakkor párhuzamos letöltésekkor, vagy ha több felhasználó is egyszerre akar letölteni, akkor jól jöhet a gyorsabb internet.
Másik tényező, hogy az internetcsomagok döntő többsége aszimmetrikus, azaz a feltöltés sebessége sokkal kisebb, mint a letöltésé, márpedig ez a mai cloud-centrikus alkalmazásoknál (hogy a seedelésről ne is beszéljek:)) sokszor már kevés.
Én most még pl. a 40/20as digis neten is dilemmázom, mert a gépem is régi, és még a 20/10es netünk is leterheli max. letöltésnél+feltöltésnél a gépet(főleg a vinyót), meg elég is az a tempó.
De ha amúgy sem használod ki, akkor meg talán fölösleges is több pénzt kiadni érte.
A gondom nekem az, hogy nem szinkron netet ad a upc, így hiába vagyok meg a 20 megás nettel, mégis nagyobb csomagot kell választanom, hogy meglegyen a megfelelő feltöltési sebességem. És itt nem feltétlenül torrentre kell gondolni, de webprogramozó vagyok, elég sokat töltök felfelé, de videofeltöltés is klasszikus példa amire jó, ha nem órákat kell várni.
Amúgy a 120-as net jóság ám, főleg osztott net esetében, hiszen így mindenki gyorsan tud letölteni, még ha konkurens letöltések futnak akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!