Ha IPTV-re váltanék, akkor a net és a TV ugye egy
kábelen jönne?
Figyelt kérdés
De akkor ha pl TV-zek, akkor a net belassúl? Vagy ha letöltök épp nagy sebességgel, akkor a TV szaggat be? xD És az is lenne a kérdésem, hogy ugye a TV-hez akkor kéne dekoder minden egyes készülékhez. Max hány felé lehetne elosztani, mert családi házban többen vagyunk TÖBB TV-vel.
Sok a kérdés egyszerre, de természetesen nem lassul be semmilyen körülmények között. Ahány TV annyi dekóder kell, jópárat elbír, többet mint amennyi TV egy családban kell.
2013. aug. 26. 22:13
2/8 anonim válasza:
Egy HD adás 8-12Mbit/s sávszélességet igényel (függ a tömörítéstől, de manapság általános az MPEG-4, ami ennyit tud, a hang ehhez képest még DD5.1-ben is Mbit/s alatt van, tipikusan 448kbit/s). Egy SD ennek a töredékét, 2-5 között. A lehetséges készülékek száma attól is függ, hogy milyen internetkapcsolat érhető el nálatok. Ha pl ADSL, akkor max 1 HD adás, 1 sima adás, és akkor még talán böngészni tudsz. Ha valamilyen LAN vagy "fiber" kapcsolat van, akkor több HD adás meg a letöltés is mehet. Egy jó média-elosztó megoldja, hogy inkább az internet lassuljon a TV ne darabosodjon el.
2013. aug. 26. 22:14
3/8 anonim válasza:
A TV-hez a sávszélességet "külön" biztosítják, így nem lassít semmit, illetve egymásra nincsenek hatással.
(Illetve nekünk volt, hogy 25 helyett 100 körül volt a letöltés egy darabig, de nekünk volt egy set-top box visszavitelünk és azzal toltak el valamit, de ez ritka.)
2013. aug. 26. 22:31
4/8 anonim válasza:
"A TV-hez a sávszélességet "külön" biztosítják, így nem lassít semmit, illetve egymásra nincsenek hatással. "
Hát nálunk Invitel ADSL net volt (Invitel vezetékes telefon terület, tehát ha akarnak behúznak mégegy vonalat), ajánlották az IPTV-t, megkérdeztem, hogy 3 TV mellett mennyi lenne a max sávszél, ha csak 1 TV-re kell HD, és 2-5Mbit/s-t mondtak. Én meg köszönömcsókolomot.
2013. aug. 26. 22:53
5/8 anonim válasza:
T-nél külön rákérdeztem és mondták, hogy külön van, de ezt teszteltem is.
Bár valóban ez koax és nem csak sima ADSL... Gondolom ott bejátszott a max sávszélesség, ami normális kapcsolatoknál bőőőven megvan.
2013. aug. 26. 22:54
6/8 A kérdező kommentje:
Hát elég vegyes válaszokat kaptam. De ami átjött, hogy nem igen lesz a jelenlegi 10 Mbit/s-os netemnél gyorsabb. Akár külön jön a tv, akár nem.
2013. szept. 4. 00:26
7/8 tamasoft válasza:
Fölösleges számolgatni, nálam 120 Mbit van két TV-vel, de hamarosan 240 Mbit lesz, de a készülékek nem lassulnak; szép is lenne. A kábel bírja. Nincs szaggatás, vagy ilyesmi, túl van méretezve. Nyilván nem ADSL rendszerről beszélek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!