Úgy látom, hogy a Java JRE 6U45-ös verziónál befejezték a frissítést, ami miatt több oldal vinnyog, hogy elavult. A problémám az, hogyha feltelepítem a Java JRE 7U25-ös verziót, akkor a Firefox böngészőben az összes oldal úgy érzékeli, hogy nincs telepítve Java. (A Java 6-os verzióival ellentétben a 7-esnél nem is ugrik fel az ablak sem, hogy telepíteni akarom-e a Java kiterjesztést.) Már millió leírást kipróbáltam, töröltem a szügségtelen fájlokat, takarítottam regisztrációs adatbázist, de eredménytelen. Az IE-ben nincs probléma, mert ott működik. (A hócipőm kezd tele lenni a Firefox tiltásaival, mert lassan a Java tartalmú oldalakkal nem lehet a böngészőt használni.) Kinél van a bölcsek köve? :) Árulja el a megoldást, hogyan lehet Firefox böngészőbe varázsolni a Java 7-es verzióját. Köszönöm!
firefox és java is azonos arhitekturara valo? 32/64 bit?
2013. aug. 23. 00:28
2/10 A kérdező kommentje:
A Java 7 32 és a 64 bit-es verziója egyidejűleg van telepítve, mert a Firefox böngészőnek csak 32 bit-es verziója van, de az IE a 64 bit-es verzió nélkül nem akart működni. Természetesen megpróbáltam már azt is, hogy csak Java 7 32 bit-es verzióját telepítettem. Ha visszatelepítem a Java 6U45 32 és 64 bit-es verziót, akkor működik a Firefox böngészőben a Java, bár állandóan aktiválgatni kell. Egyszerűen nem értem. A Java oldalán is csak annyi információt találtam, hogy töröljem a szoftver 6-os verzióit, majd tisztítsak regisztrációs adatbázist és telepítsem a legfrissebb javát. A javát igénylő oldalak meg azt írják, hogy "Az ön böngészője nem támogatja a javát". Röhej.
2013. aug. 23. 04:09
3/10 csacsi2 válasza:
firefox sebezhető bővítménynek állítja. Kiegészítőkezelőben a bővítményeknél állítsd rákérdezés az aktiválásra -ra. Ilyenkor ha egy oldal ígényli akkor egy felugró ablakban írja, hogy sebezhető. nincs más dolgod, csak a minden bővítmény aktiválására kattintani. régóta vacakol a FF a Java bővítménnyel. Java frissítése kijön akkor egy darabig nem kérdezget.
Nem tudom, mi marad vissza a Java JRE 6-os verzióból, mert új tiszta Windows 7 esetében működik a Firefox 23 és a Java 7, ezért biztos, hogy valami visszamarad a 6-osból, és hiába takarítok. Ahogy felkerül a Java 6, onnantól kezdve hiába telepítem a Java 7-et, a Firefox böngészőben nem lesz Java. Az azért érdekes, hogy IE böngészőben nem okoz semmilyen problémát. Úgy döntöttek a Firefox fejlesztői, hogy elüldözik a felhasználókat az állandó Java letiltásokkal? Állandó szívás, mert az internet bankhoz is kell java. Valószínűleg, hogy nem úszok meg egy új Windows telepítést, mert egyszerűen semmi nem segít. :(
2013. aug. 27. 01:58
6/10 csacsi2 válasza:
próbáld meg manuálisan eltávolítani a java-t (registry és fájlok).töröld a registry -ből (futtatás regedit) a java-s kulcsokat majd telepítsd újra:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MozillaPlugins\
2013. aug. 27. 15:12
7/10 csacsi2 válasza:
Időközben találtam egy alternatívát, hogy a Firefox ne deaktiválja a bővítményeket.
Címsorba.: about:config
szűrésbe.: extensions.blocklist.enabled
Értéke.: false
firefox újraindít és minden bővítmény a tiltottak és a veszélyesek is aktiválva vannak!
2013. szept. 1. 09:20
8/10 anonim válasza:
Én kipróbáltam mindent, amit írtatok, de egyszerűen nem oké. A kiegészítő valóban engedélyezve van, de akkor sem jók az oldalak, továbbra is kiírják, hogy engedélyezzem a javat.
2013. nov. 25. 10:34
9/10 csacsi2 válasza:
Vakard le és frissítsd új verzióra! Mostanival nem csinájla! kiegészítőknél engedélyezd, a java beállítások (advanced) -ban legyen pipa a mozzila -nál.
2013. nov. 25. 10:49
10/10 csacsi2 válasza:
noscript, egyéb kiegészítők is blokkolhatják! Ha nincs fent attól még a beállításokban ottmaradhatott a bejegyzés, telepítsd teljesen újra a ff-ot!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!