Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A speedtest. Net-en azt az...

A speedtest. Net-en azt az eredményt kaptam, hogy Download speed: 14.88MB/s. De akkor miért csak 1.2MB/s-al tölt le a gépem?

Figyelt kérdés
2013. aug. 22. 10:42
 1/5 anonim ***** válasza:
A letöltés sebessége a másik oldal(ahonnan letöltesz)-tól is függ!
2013. aug. 22. 10:48
 2/5 anonim ***** válasza:

A letöltési sebesség függ attól is, hogy a másik fél milyen gyorsan tud feltölteni. Továbbá függ a köztetek lévő hálózat áteresztő képességétől és terheltségétől is.

A konkrét esetben hiába tudnál te tízszer gyorsabban is letölteni, ha ő csak 1.2-vel tud feltölteni.

2013. aug. 22. 10:48
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem te is tipikusan abba a hibába esel mint nagyon sok kérdező itt a GYK-n ebben a témában.

Amikor elindítasz egy netes sebességmérő tesztprogramot, mint amit te is írtál : Speedtest.net akkor a végén ugye kapsz egy eredményt ami nálad 14,88Mbps

Figyelj csak arra mit írtam: Mbps! Ez mit jelent?

Megabit per secundum! És nem Megabájt per secundum!

Tehát amikor netes sebességmérést csinálsz akkor Mbps-ben kapod a sebesség eredményét (Megabit / secundum) amikor letöltesz egy fájl, zenét, képet, filmet akkor MBps-ben kapod a sebesség eredményt,(Megabájt / secundum)

Tehát neked 15 Megabites (és nem Megabájtos!) neted van

amihez az 1.2-2 Megabájt letöltési sebesség helyénvaló.

2013. aug. 22. 11:04
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, mostmár értem! :D
2013. aug. 22. 11:31
 5/5 anonim ***** válasza:
Kicsit lassabb, mint aminek kéne, mert a 14.88 Mbit az 1.86 MByte/sec letöltési sebességnek felel meg. Ennyit torrentről sosem fog tudni, Html-ről is 1.6 körül lesz a maximum, amit kapni fogsz.
2013. aug. 22. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!