A speedtest. Net-en azt az eredményt kaptam, hogy Download speed: 14.88MB/s. De akkor miért csak 1.2MB/s-al tölt le a gépem?
A letöltési sebesség függ attól is, hogy a másik fél milyen gyorsan tud feltölteni. Továbbá függ a köztetek lévő hálózat áteresztő képességétől és terheltségétől is.
A konkrét esetben hiába tudnál te tízszer gyorsabban is letölteni, ha ő csak 1.2-vel tud feltölteni.
Szerintem te is tipikusan abba a hibába esel mint nagyon sok kérdező itt a GYK-n ebben a témában.
Amikor elindítasz egy netes sebességmérő tesztprogramot, mint amit te is írtál : Speedtest.net akkor a végén ugye kapsz egy eredményt ami nálad 14,88Mbps
Figyelj csak arra mit írtam: Mbps! Ez mit jelent?
Megabit per secundum! És nem Megabájt per secundum!
Tehát amikor netes sebességmérést csinálsz akkor Mbps-ben kapod a sebesség eredményét (Megabit / secundum) amikor letöltesz egy fájl, zenét, képet, filmet akkor MBps-ben kapod a sebesség eredményt,(Megabájt / secundum)
Tehát neked 15 Megabites (és nem Megabájtos!) neted van
amihez az 1.2-2 Megabájt letöltési sebesség helyénvaló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!