Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Tableten Ethernet. Hogyan...

Tableten Ethernet. Hogyan kell beállítani?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

A minap vettem egy tabletet. A kérdésem az hogy wifin kívül tudok valahogyan netezni rajta? Van rajta ethernet hozzáférés de mindenféle ip címet meg egyebet kér.

Hogyan tudnék netezni rajta wifi nélkül? Esetleg az asztali géppel össze lehet kötni ?

Eléggé kezdő vagyok a témában. Kérlej titeket ne offoljatok.

Köszi!

2013. aug. 11. 14:18
 1/7 P.O.C. ***** válasza:

Ha tabletre volt pénzed, akkor ne okozzon már gondot 3-4 eFt -os Wi-Fi router, amivel megosztod az otthoni netedet! Másképp mi a fenének vettél tabletet?!

Kábeles (ethernet) kapcsolattal is megoldható sima vezetékes routerrel, de akkor ennyi erővel asztali gépet is vehettél volna, mert kb. olyan kikötözni egy tabletet egy madzaghoz.

2013. aug. 11. 14:27
 2/7 A kérdező kommentje:
És esetleg tudsz segíteni hogy lehet megoldani kábellel a netet a tabletra?
2013. aug. 11. 14:29
 3/7 P.O.C. ***** válasza:
Már mondtam, vezetékes routerrel, de annak árából már Wi-Fi -st is adnak.
2013. aug. 11. 14:36
 4/7 A kérdező kommentje:
Van vezetékes routerem. De abba hogy/mivel csatlakoztatom?
2013. aug. 11. 14:44
 5/7 P.O.C. ***** válasza:

Ha router előírásszerűen be van állítva, csak csatlakoztatnod kell és lesz internet, mert DHCP -n keresztül automatikusan IP címet ad neki a router.

Ha nem kaptál hozzá Ethernet átalakítót sehogy, én azt hittem van hozzá, és ezért beszélsz Ethernet -ről.

VEGYÉL HÁT EGY WI-FI ROUTERT !!!

Hidd el nekem, nélküle csak szopni fogsz....

2013. aug. 11. 15:18
 6/7 anonim ***** válasza:
Most komolyan úgy akarod a tableted használni hogy ethernetel be van dugva? LOL
2013. aug. 12. 08:17
 7/7 anonim ***** válasza:

Én is azt mondanám csak, mint a többiek, wifi-s router, pár ezer forint. Lehet vezetések netet is varázsolni tabletre nem kell más hozzá, mint egy USB-LAN átalakító, de nem olcsóbb mutatvány, mint a router, úgy meg pláne nem, ha esetleg a tablethez nem kaptál OTG kábelt.

Tehát (igyekszem úgy írni, hogy értsd!) megveszed a routert, ami most a gépedben van "netkábel", azt kihúzod, bedugod a router WAN "aljzatába" (több aljzat van, de ezt ált. eltérő színnel jelölik), majd kell még egy kábel, (ez változó vagy jár a routerhez vagy nem, a boltban érdeklődj utána) bedugod ezt a kébelt a másik "aljzatba" s a kábel másik végét a PC-be. Így lesz wifi a házban s megmarad a vezetékes kapcsolat a PC-n.

Huh! Teljesen rajtam van a fixTV stílus.

2013. aug. 12. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!