SOS! Digi internet (LAN) mgosztása (wifi)? Sürgős!
Holnap fogják bekötni hozzánk a Digi kábelnet(LAN) Top netet (80/25mbps). Az lenne a kérdésem, hogy milyen routert vegyek hozzá és modemet(nem adnak hozzá)? A ház 80nm és szeretném ha az egész házban fogható lenne a wifi jel. Vagy kell-e e hozzá modem vagy nem ( nem nagyon értek az ilyen internethez,routerhez:S ). Most t-mobilos mobilnetünk van ahhoz volt egy kis kütyü ami routerként használt.Vagy hogy osszam meg az internetet? 1 telefon és egy notebook lenne rajta+ egy asztali szgép.
Köszi a válaszokat!!
A notebookon win8-van az asztalin pedig xp (ha számít)
Modem nem kell csak router, simán bedugod a router WAN portjába a kábelt és csatlakozol vele PPPoE -n keresztül.
Mindenképp teljes N -es router kell (300 Mbps) Ha már most ekkora csomaggal kezdesz, nem árt előre gondolkodni és gigabites routert venni.
Nem tudom mennyit szánnál rá, részemről egy TP-Link TL-WDR3600 -ra szavazok.
A DIGI-nek amúgy kétfajta hálózata van.
A lakótelepeken, panelházakban FTTB (Fiber to the Building) hálózatokat szoktak kiépíteni. Ennél a hálózatnál nincs szükséged semmiféle modemre. A lakásba egy sima UTP kábel jön be sima RJ45 csatlakozóval a végén. Közvetlenül bedughatod a hálózati kártyádba / routeredbe.
Kertesházas övezetben FTTH (Fiber to the Home) hálózatokat szoktak kiépíteni. Ennél a hálózatnál az üvegszál bejön a lakásodba, kapsz egy saját ONT-t (Optical Network Terminal-t, optikai modemet, ha úgy tetszik), és arra kötheted rá a hálózati kártyádat / routeredet.
Hát, akkor ott fel kell kötnöd a gatyót meg a vastagabbik bukszádat. :D
Ott csak akkor van egy számítástechnikai termék normális árban, ha épp akciós. Egyébként pofátlanul drága minden, akár +20% -ra is számíthatsz egy átlag számtech bolttal szemben. Ismerem őket, hisz ott voltam gyakorlaton, mikor a műszaki eladói végzettségemet szereztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!