Ha OpenWrt-t teszek egy routerre, abban meg tudom változtatni a wifi MAC címét?
Előre bocsátanám, hogy nem kérek kioktatást a bonyolultságáról, és hogy kezdjek valami könnyebbel, ha a Cisco IOS-t meg tudtam tanulni, akkor ez is menni fog.
A lényeg, hogy egy olyan olcsó routerre lenne szükségem, amiben át tudom írni a wifi MAC-jét. Egy TP LINK TL-WR841 van kéznél, amihez létezik is megfelelő OpenWrt változat, de mivel nekem a gyári firmware által nyújtott szolgáltatás is éppen elég lenne, nem kezdek neki az utánaolvasásnak, ha úgysem oldható meg a MAC csere.
Előre is köszönöm a segítséget!
Nekem TP-Link 1043ND -m van rajta OpernWrt Backfire 10.03.01-el, sajnos nem látok rajta ilyen opciót. De nincs kizárva, hogy vele lehet menni putty terminállal, és valami config fájl átírásával ezt is szerkeszteni. Szerintem keresd fel a Prohardver ide vonatkozó fórumát, hátha ott vannak nagyobb koponyák is.
Amúgy vannak direkt WISP kliens routerek is, pl.: TL-WR743ND, TL-WR843ND azoknál nagy baki lenne, ha a WAN MAC átírásával nem változna meg Wireless MAC is.
Bár utóbbiakkal nincs tapasztalom ilyen MAC cím téren. A mi falunkba is van WISP szolgáltató, de nem bonyolítja ennyire meg. Van egy titkosítatlan hálózatuk rejtett SSID -vel, amit megadsz neki, majd számítógépen PPPoE -n keresztül csatlakozol az AP -hez. Még sima cserélhető antennás USB vagy PCI adapterrel is működik, a múltkor azzal oldottam meg az egyik háznál. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!