Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan erősíthetném fel a...

Hogyan erősíthetném fel a wifimet?

Figyelt kérdés

Van egy wifi-s routerem, inviteles Tilgin márkájú ha ez számít. Használom rajta a wifit itthon a laptophoz meg minden, viszont két dolog miatt gyenge nekem ez a jel. lent a ház alsó részén csak a szobám alatti helyiségekbe tudom fogni azt is minimálisan plusz az udvaron egyáltalán nem, de nem is emiatt akarom fel erősíteni, hanem mert a szembe szomszéd ház az a nagyapámé mivel ő már sajnos nem él így én fogok oda beköltözni a barátnőmmel. Van a laptopomhoz USB-s wifi vevő azzal látja a gép a wifimet az otthonit de fogni már nem tudja mert nagyon gyenge a jel és folyton megszakad, hiába van az ablakba volt amikor az ablakpárkányra tettem az ottani udvar végébe éppen hogy tudom fogni 1 csíkkal csak, de telefonnal meg a barátnőm laptopjával amin beépített wifi van egyáltalán nem megy.

Ott internetre még nem akarunk előfizetni mert kell a pénz a felújításra, még nem lakunk ott de minden nap átmegyünk csinálni valamit szinte, mert elég sok mindent megkell csinálni, rámolás, lomtalanítás takarítás, stb...

Itthon a szüleimnél akarom azt megoldani hogy a routerre rákötni egy erősebb antennát ami a jelet átküldi az ottani házhoz. Tehát olyan 100-200 méterrel szeretném fel erősíteni a jelet, hogy telefonnal is lehessen azt fogni rendesen. Legjobb ötlet lenne egy házi megoldás amihez minimális költség kell az anyaghoz de 5 ezer forint körüli összeget hajlandó vagyok rá költeni max 8 ezret ha arról van szó, mert akkor az megmarad és akkor legalább a szüleim udvarába is lesz net, mert sokan szoktak odamenni és van egy ismerősük aki szokott a szüleimnek mutatni fotókat a laptopján meg az internetes webalbumját és ahhoz már kell a net tehát részben arra is jó lenne, tehát nem veszne kárba akkor sem ha már lesz saját internetem ha majd eljutok odáig.

Plusz routert nem akarok venni mert ami van a szüleimnél inviteles az router és modem egybe arról megy a Tv meg a 2 számítógép plusz wifin a húgom netezik a laptopján vagy én vagy a barátnőm a telefonnal, de szeretnénk ha nagyobb lenne hogy az alsó szinten a konyhába és a vendég szobába is működjön.

Nos erre szeretnék valami megoldást találni. Aki tud ilyet várom a válaszát.

Szép estét!

#internet #wifi #jel erősítés.
2013. júl. 14. 23:10
 1/3 anonim ***** válasza:

"Tehát olyan 100-200 méterrel szeretném fel erősíteni". Ez már átlépi a megengedettet, hatósági engedély kellene hozzá!

egyszerűbb, olcsóbb és kézenfekvőbb megoldás ha beszerzel 1 vagy esetleg 2 db. AP. t ami pont azt a célt szolgálja amire neked szükséged van.

Tehát mindenek előtt: "Access Point" + google...

2013. júl. 14. 23:16
 2/3 anonim ***** válasza:
[link] +Jó minőségű kábel és akkor elírányítod felétek a wifit és szevasz.
2013. júl. 14. 23:20
 3/3 anonim ***** válasza:

Egy router hatótávolsága ÁTLAGOS (nem a mérésekhez használt mesterségesen optimális) körülmények között olyan 20 méter.

200 méter? Mit akarsz te? Adótornyot építeni az udvarba? :D

Viccet félretéve, 200 méterre, olcsón és legálisan nem fogod tudni eljuttatni a jelet. Bár szerintem a szembeszomszéd azért nem 200 méter.

Gondolom, vezetéken átvinni a netet az nem megoldható... szerintem a legjobb megoldás egy hozzáférési pont (access point, ap) vagy egy router (végülis a célt tekintve jelen esetben mindkettővel ugyanúgy megoldható) valahová az utvára néző ablak környékére, meg esetleg egy vezeték nélküli jelerősítő (vagy más néven jelismétlő, wireless repeater) a szemközti házba, és máris megy a net. :)

2013. júl. 14. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!